Ingrid Rensen. Foto: Roel Kleinpenning
Ingrid Rensen. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Hij ging ijsjes halen… en verdween

Cultuur

WEHL - De nieuwste spannende roman ‘Hij ging ijsjes halen’ van auteur Ingrid Rensen gaat over een jongetje van 4 jaar dat op klaarlichte dag verdwijnt in een supermarkt. Niemand heeft iets gezien. Hoe loopt dit af? ‘Hij ging ijsjes halen’ is te koop op de Wehleriade op woensdag 29 juni in het centrum van Wehl.

Door Carla van der Meer

Het verhaal gaat over het 4-jarige jongetje Jochem dat op klaarlichte dag in een supermarkt verdwijnt. Hij is boodschappen doen met zijn moeder Marlies. Het is een warme dag en hij gaat ijsjes halen op de ijsafdeling. Dat doet hij alleen omdat hij de supermarkt goed kent. Maar hij komt niet meer terug. Omdat het zo warm is zijn er weinig mensen in de supermarkt en op straat. Dus weinig getuigen die iets gezien kunnen hebben. “Dat een kind zomaar verdwijnt, is toch het schrikbeeld van elke ouder”, zegt Rensen. 

Nachtmerrie
Het verhaal gaat over hoe het gezin van Jochem dit ervaart en hoe ze hier mee omgaan, want ze hebben nog een zoontje. En hoe reageert de omgeving op de verdwijning? “Het leven van Marlies verandert in een nachtmerrie”, laat Rensen weten. “Ze moet niet alleen haar zoontje missen, maar er zijn ook mensen in het dorp die haar verdenken. Marlies heeft namelijk een achtergrond met psychische problemen en ze vertoont soms wat labiel gedrag. Daarom denken mensen dat zij iets met de verdwijning te maken heeft.”
Rensen heeft ooit een documentairereeks gekeken over de verdwijning van Maddie McCann in mei 2007 op een vakantiepark in Portugal. Dit was de inspiratie voor dit boek. “Als je hoort dat een kind verdwenen is, dan vraag je je af: hoe zou ik hier op reageren?”, zegt Rensen. “Het lijkt met het ergste wat je als ouder kan overkomen. Het verhaal van Maddie bleef in mijn hoofd zitten. Ik moest er iets mee doen.”

Familieverbanden
Dit is het vierde boek van Rensen voor Uitgeverij Aspekt. “Schrijven is een uitlaatklep”, zegt ze. “Ik vind het leuk om verhalen te bedenken. Je zit dan ook even in een andere wereld. De hoofpersonages heb ik van tevoren in gedachten. Maar soms komen er al schrijvende personages bij die ik van tevoren niet bedacht heb.” Familieverbanden vormen een rode draad door haar boeken. “Familie is belangrijk voor mij. Dat is de motor van het gezin. Ik ben vooral moeder en daarnaast auteur. Mijn eerste boek heb ik geschreven over mijn meervoudig gehandicapte dochter Marit.”

Over een andere boeg
Rensen heeft de romans ‘Op zoek naar haar verleden’ geschreven over liefde en onmogelijke keuzes, ‘De perfecte relatie’ over een vrouw die een invloedrijke en vermogende man ontmoet op het moment dat ze op het punt staat om met haar jeugdliefde te trouwen terwijl ‘Niets zeggen’ gaat over een reünieweekend met studievrienden. ‘De Ontmaskering’, over een vrouw die plotseling vreemde briefjes en bizarre berichten ontvangt, was haar eerste spannende boek. Bij haar volgende roman gooit ze het over een andere boeg. “Ik vind het leuk om nu weer iets anders te schrijven”, zegt ze. “Ik ben nu bezig met een feelgood roman met humor. Ik hoop dat ik die roman volgend jaar met de Wehleriade kan presenteren.”

Wehleriade
‘Hij ging ijsjes halen’ is op woensdag 29 juni te koop tijdens de Wehleriade in Wehl. Rensen heeft een stand in de Stationsstraat.
Uiteraard is het boek ook online en bij de boekhandel te bestellen. Het boek kost 19,95 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier