Elephant Parade, eerder in Las Vegas.
Elephant Parade, eerder in Las Vegas. PR

Elephant Parade vrijdag van start

Cultuur

DOETINCHEM - Vanaf 1 juli zal de binnenstad van Doetinchem worden opgevrolijkt met 28 olifanten kunstwerken van Elephant Parade. Na steden als Londen, Milaan, Amsterdam, Rio de Janeiro en Dubai kan ook Doetinchem zich scharen in het rijtje van (inter)nationale steden die het gastheerschap van dit evenement verzorgen. De reizende kudde strijkt van 1 tot en met 31 juli neer in het Doetinchemse centrum en bestaat uit kleurrijke olifantenbeelden - in het formaat van een baby-olifant – gemaakt door lokale en internationale artiesten.

Parade van 28 olifanten inclusief unieke ‘Deerntje Truus’ & ‘Guus’

De Elephant Parade Doetinchem bestaat uit een kudde van 28 kunstobjecten van circa 1,5 meter bij 1,5 meter, die gedurende een periode van vier weken geëxposeerd worden in de binnenstad van Doetinchem. Naast 25 bestaande kunstwerken uit de collectie van de Elephant Pararde worden er drie olifanten speciaal voor Doetinchem ontworpen: een Achterhoekse olifant genaamd ‘Deerntje Truus’, een Doetinchemse variant genaamd ‘Guus’ en lokale kunstenares Rosalie van der Graaf (RoosArt) zal een authentiek ontwerp maken en deze tijdens het openingsweekend ‘live’ beschilderen.

Openingsweekend van 1 t/m 3 juli 2022

Vanaf 1 juli vindt gehele kudde zijn plek rondom de Catharinakerk in het hart van Doetinchem. De parade zal geopend worden tijdens een officiële opening met een rondleiding langs alle olifanten. Kunstenares Rosalie start met haar kunstwerk en onthult het achterliggende verhaal bij haar ontwerp. Daarnaast wordt in samenwerking met Trots op Achterhoek een markt georganiseerd. Hier wordt echte Achterhoekse merchandise verkocht en de (miniatuur) replica’s van Deerntje Truus, Guus en Alluring Lotus (leider van de Doetinchemse kudde).

Kindermiddag op zaterdag 2 juli met tekenwedstrijd

Samen met Theaterfestival Buitengewoon organiseert Binnenstadbedrijf Doetinchem een kindermiddag, waarvoor Buitengewoon speciaal voor de komst van Elephant

Parade Doetinchem bijzondere acts heeft geprogrammeerd. Tegelijkertijd vindt een kindertekenwedstrijd plaats in de Boliestraat, waarbij kinderen met hun ouders, opa’s en oma, vriendjes en vriendinnetjes samen hun eigen olifanten-kunstwerk in de winkelstraten kunnen maken. Iedereen tot 12 jaar mag gratis meedoen. Het is wel wenselijk je even aan te melden. Informatie over de tekenwedstrijd vind je op lkkrdoetinchem.nl/elephant-parade-doetinchem

Wandel langs alle olifanten van de Elephant Parade Doetinchem

Vanaf 4 juli krijgt iedere olifant een vaste plek in en rondom het centrum van Doetinchem. Samen zullen zij een kleurrijke wandelroute door de binnenstad vormen. Gedurende de Parade worden daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Op 31 juli 2022 wordt de Elephant Parade Doetinchem afgesloten met een veiling. Onder de hamer gaan de drie dedicated olifanten: Deerntje Truus, Guus en de nog onbekende creatie van RoosArt.

Over Elephant Parade

Elephant Parade is een social enterprise en organiseert meerdere keren per jaar de grootste openlucht tentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. De levensgrote sculpturen, die het formaat hebben van een babyolifant, worden geëxposeerd in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant en financieel olifantenprojecten over de hele wereld te steunen. Elk beeld dat deel uitmaakt van een expositie is een uniek kunstwerk, gecreëerd door artiesten en kunstenaars zoals Tommy Hilfiger, Paul Smith, Hardwell, Katy Perry, Diane Von Furstenberg, Jan des Bouvrie, Ans Markus en vele anderen.

Elephant Parade doneert jaarlijks 20% van haar nettowinst, met een minimum van € 50.000 per jaar aan de NGO’s Elephant Family & Friends of the Asian Elephant, die Elephant Parade’s doel ondersteunen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier