In 'Ajuu, ik vertrek' gaat het echtpaar Ton en Tonnie van der Gracht verhuizen naar Italië. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
In 'Ajuu, ik vertrek' gaat het echtpaar Ton en Tonnie van der Gracht verhuizen naar Italië. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Openluchtspel Hummelo laat publiek vermakelijk schateren

Cultuur

Benvenuti a Monte-fiascone

Door Liesbeth Spaansen

HUMMELO – Wie naar de opvoering van de klucht in de openlucht: ‘Ajuu, ik vertrek’ bij de Grote Schuur aan het einde van de Greffelinkallee in Hummelo loopt, waant zich al snel in Italiaanse sferen. Dames verwelkomen het publiek vanaf hun balkons waar ze druk met elkaar kletsen, hun was hangt aan de lijnen. Bij de entree is het pokerspel in volle gang.

Vele vrijwilligers hebben zich de afgelopen periode ingezet om de klucht te kunnen neerzetten voor het publiek, dat maar liefst voor vijf voorstellingen kon en nog kan reserveren. De eerste twee voorstellingen, vrijdagavond 12 en zaterdagavond 13 augustus zijn goed ontvangen.

Gastvrouw Cindy Garritsen heet iedereen welkom op de vertrouwde locatie van het Openluchtspel Hummelo, de houtloods met de binnenplaats die erachter hoort. “De houtloods is gerenoveerd en heeft het afgelopen jaar een andere eigenaar gekregen. Wij zijn Bart en Alma Blokhuis enorm dankbaar dat wij gewoon welkom zijn hier. Graaf van Rechteren Limpurg gaf toestemming om zijn terrein te gebruiken, dus ook daar zijn we erg blij mee.”

Na een korte introductie van de nieuw geschreven klucht door Alette Juch, gaf Cindy uitleg over het verloop van de avond, de looproute over het terrein in verband met de auto’s die er tijdens het spel zullen rijden en een korte inleiding van het spel zelf. Ze wenste iedereen een fijne voorstelling.

Het publiek werd meegenomen in de familieperikelen van en de verhuizing van het echtpaar Ton en Tonnie van der Gracht naar Italië. Wat direct opvalt zijn de prachtige decors en de verlichting. Daar is veel aandacht aan geschonken. Het publiek krijgt een aantal Italiaanse ‘oh ja’ momentjes voorgeschoteld, alsook Italiaanse muziek voor de voorstelling en in de pauze, waarbij een optreden van Pavarotti niet mag ontbreken.

En wie zich het artikeltje ‘Zorgen om kerktoren Hummelo?’ nog herinnert, over het onderzoek naar de lichte scheefstand van de kerktoren, waarvan de uitslagen en conclusies van de metingen half augustus bekend zouden zijn, kan opgelucht ademhalen. Het hoorde allemaal bij het openluchtspel!

Cindy Garritsen vroeg na de eerste avonden een groot applaus voor de spelers, de auteur en regisseur Arlette Juch, haar linker- en rechterhand regieassistent Ellen Levers, de voice-over Niels Ebbers en de poortwachter Evert Harenberg. “Natuurlijk ook een groot applaus voor de mannen met de gouden handjes: de bouwploeg die maandenlang aan het prachtige decor hebben gebouwd. Roos Wessel, Brenda en Martha Rexswinkel dankjewel voor het verzorgen van de grime en natuurlijk ook de mannen van Showline die licht en geluid hebben verzorgd en alle vrijwilligers die vanavond helpen in de horeca en achter de schermen, dankjewel. U allemaal, dank voor de komst.”

Er zijn nog voorstellingen op woensdag 17, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus.


openluchtspel-hummelo.nl

Meer foto’s op Achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier