Kennismaken met sport en cultuur.
Kennismaken met sport en cultuur. PR

Sport- en cultuurfestival

Cultuur

DOETINCHEM – Een verzameling van zo’n 50 sport- en cultuuraanbieders binnen de gemeente Doetinchem én een spectaculaire Urban Playground. Dat is het Sport en Cultuur Festival dat op zondag 18 september van 13.00 tot 16.00 uur plaatsvindt op het plein voor het gemeentehuis in Doetinchem.

Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen en biedt de kans om in een middag met tientallen nieuwe hobby’s in aanraking te komen. Van zangkoren en diverse soorten muziek tot het enorm brede sportaanbod in de gemeente Doetinchem en zelfs een heuse Urban Playground, met een skatebaan, graffiti-muur, DJ-bus en freerunning-parcours. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een stempelkaart. Bij iedere sport, hobby of nieuwe passie die je uitprobeert, krijg je een stempel. Een volle kaart levert je een leuke goodiebag op.
Tijdens het festival is het plein bij het gemeentehuis gevuld met een breed en divers aanbod voor jong, oud, valide, minder valide, geoefend en ongeoefend. Naast tientallen sporten, zijn er dans- en muziekpodia met optredens en is er een mini-theater met onder meer de grote Sport en Cultuur Quiz, met leuke prijzen. Naast het uitproberen van een sport, muziekinstrument, een schildercursus of een activiteit bij een van de andere 50 aanbieders, kun je ter plekke een proefles boeken of jezelf aanmelden als vrijwilliger.

The Passion
Het initiatief voor het festival komt voort uit de bundeling van krachten van de gemeente Doetinchem, Sport-ID en Amphion Cultuurbedrijf. “De clubs, verenigingen en het culturele aanbod hebben echt even stilgestaan tijdens corona en verdienen een duwtje in de rug. Die insteek komt voort uit The Passion, waar op de achtergrond van het nationale televisiespektakel, diverse organisaties elkaar vonden, om te zorgen dat we in Doetinchem weer vooruit kunnen kijken. Vandaar ook het thema voor dit festival #Terugnaarjepassie”, laten de samenwerkende organisaties weten.


www.sportencultuurfestival.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier