De nieuwe koning met vrouw en kind. Foto: PR
De nieuwe koning met vrouw en kind. Foto: PR PR

Rogier Stoltenborg nieuwe koning en Glenn Schut nieuwe keizer van Gaanderen

Cultuur

GAANDEREN - Rogier Stoltenborg is de nieuwe koning van Gaanderen. Afgelopen maandag heeft hij tijdens de 126te editie van de Gaanderense Kermis de romp eraf geschoten. Hij neemt het koningszilver over van Dennis Centen. Na 501 schoten was het Rogier die de vogel eraf schoot. 

Dit jaar streden 137 schutters om de koningstitel. De eerste reactie van Rogier was een schreeuw en daarna volgde een hard applaus want hij was al eerder koning..Samen met zijn vrouw Monique zal hij de scepter zwaaien over Gaanderen en het dorp vertegenwoordigen tijdens diverse concoursen en andere officiële gelegenheden.

De hals is er door Erica Derksen al vroeg in de strijd afgeschoten, enige tijd later viel de linkervleugel na een goed schot van Erwin Stevens. De rechtervleugel is door Wiebe de Heer naar beneden gehaald. De staart kwam naar beneden na een goed schot van Jurgen Siebes. Naar vele schoten op de romp, kwam met het schot van Rogier de romp naar beneden.

Zoals iedere jaar was het dit jaar ook weer een spannende strijd om het koningschap. Bij ieder schot wat gelost werd, leefde het publiek massaal mee. Toen de vogel viel kon het koningspaar Stoltenborg de felicitaties in ontvangst nemen. Het eerst schot werd gelost door burgemeester Mark Boumans, die samen met het voltallige college van B & W aanwezig was bij de openingsceremonie.

Op dinsdag is Glenn Schut de nieuwe keizer geworden, met het 279ste schot schoot hij de romp eraf. Glenn nam het stokje over van de nieuwe koning Rogier Stoltenborg, hij is vijf jaar de keizer.

De andere onderdelen van de vogel zijn door de volgende oud koningen eraf geschoten, linkervleugel en staart Bonnie Centen, rechtervleugel Jan Kuiperije en de hals door Erwin Stevens .

Knuppelkoningin en Jeugdkoningin
Matty Rubenbauer knuppelde de vogel eraf en mag zich een jaar knuppelkoningin van Gaanderen noemen.

Gaanderen kent naast een nieuwe koning ook een nieuwe jeugdkoning. Dit jaar liet Luca Meijerink iedereen achter zich. Hij mag zich jeugdkoning van Gaanderen noemen. Samen met tientallen andere jongeren streed hij afgelopen zaterdag om de titel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier