De film 'Grutto' vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van deze vogel. Foto: PR

De film 'Grutto' vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van deze vogel. Foto: PR

Foto PR

Dierendag bij Amphion Filmhuis

Cultuur

DOETINCHEM - Op dinsdag 4 oktober staat Amphion Filmhuis volledig in het teken van dierendag. In de filmzalen draaien ’s middags ‘Grutto; de reis van onze nationale vogel’ en ‘Wolf’. Beide films staan in het teken van het dierenleven in Nederland. Tickets zijn via de website te koop en kosten 10 euro. 

Om 14.00 uur draait de film ‘Grutto; de reis van onze nationale vogel’. In een rap tempo verdwijnt deze vogel uit ons land. Hoe kan dat? Wat zegt dat over ons landschap? De intieme en indrukwekkende documentaire over de grutto van Gouden Kalf-winnaar Ruben Smit laat zien hoe deze vogel probeert te overleven in een voortdurend veranderende wereld. Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van onze grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving.
Om 14.30 uur begint de film ‘Wolf’, een aansprekende film over de terugkeer van dit dier in Nederland. Een zeer bijzonder fenomeen want de wolf verdween 150 jaar geleden uit ons land. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk is de voice-over. Van Nieuwkerk: “Het is geweldig om te zien hoe de makers erin geslaagd zijn ons in het hart van de familie Wolf uit te nodigen. Zoiets inspreken deed ik nog niet eerder, dus ik ben nogal met m’n neus in de boter gevallen. Het was me een eer en vooral een groot plezier.”


www.amphion.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier