Het Oosterhuuzens Dialectkoor treedt zondag 2 oktober op bij Museum Smedekinck. Foto: PR

Het Oosterhuuzens Dialectkoor treedt zondag 2 oktober op bij Museum Smedekinck. Foto: PR

Oosterhuuzens Dialectkoor treedt op bij Museum Smedekinck

Cultuur

ZELHEM – Bij Museum Smedekinck wordt op 2 oktober aanstaande een Najaarsconcert gegeven door het Oosterhuuzens Dialectkoor. Het circa zestig leden tellende koor is één van de weinige mannenkoren in Nederland die uitsluitend in het eigen dialect zingen.

Het koor werd opgericht in 2005 in het dorp Oosterhuizen op de Oost-Veluwe, nabij het Apeldoorns kanaal. Gezelligheid voert de boventoon tijdens optredens. De enthousiaste uitstraling tijdens het zingen van vrolijke, maar soms ook gevoelige liedjes, waaronder natuurlijk de nodige meezingers, staan daar borg voor. Op het repertoire staan circa 150 bewerkingen van bekende Nederlandse en buitenlandse nummers, waarvan de tekst meestal door eigen leden is vertaald. Het koor staat onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart, geassisteerd door Marja Romeijn. Voor de muzikale ondersteuning zorgen drie accordeonisten, een drummer en een gitarist.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor treedt veel op in zorginstellingen en tijdens evenementen in de regio Stedendriehoek. De jaarlijkse uitvoering van het koor is één van de hoogtepunten. Het succesvolle koor heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht. De eerste, Mien Veluweland, is inmiddels uitverkocht. De tweede, ‘Mag er best wèzen’ , verscheen in 2015. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan, twee jaar geleden, werd er een boek uitgebracht, dat de oprichting, repetities, optredens, feestjes, enz. van het koor beschrijft, maar waarin ook alle liedjes met eigen teksten staan.

Het concert van het Oosterhuuzens Dialectkoor bij Museum Smedekinck begint om 14.30 uur en is om circa 16.30 uur afgelopen. De entree is 7,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier