Fragment uit The Prom. Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Fragment uit The Prom. Foto: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

© Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Musical The Prom: feest vol humor met een actueel thema

Cultuur

DOETINCHEM – Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor komt op 11, 12 en 13 november 2022 naar Doetinchem. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje! 

Jezelf kunnen en mogen zijn: daar draait het om bij The Prom. Na een geslaagde première trekt de musical het land in om deze boodschap overal te verspreiden! Internationaal musical vedette en meervoudig Award winnares Pia Douwes keert in deze heerlijke over-the-top musical in de rol van Dee Dee Allen voor het eerst in jaren terug op het Nederlandse podium. Zij wordt vergezeld door een sterrencast met onder meer Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe.

Verhaal
The Prom vertelt het verhaal van vier musicalsterren die flink op hun retour zijn. Hun verslaving aan het applaus, het succes en het klatergoud van Broadway brengt hen naar een relletje in een klein Amerikaans dorpje. Daar denken ze weer een rol van betekenis te kunnen spelen. De scholiere Emma wil met haar lief Alyssa naar het eindejaar bal van school, maar twee verliefde meisjes… dat is meer dan de conservatieve Amerikaanse gemeenschap kan verteren. Het bal wordt afgeblazen, maar de vier hebben daar zo hun eigen gedachten over. Een narcistische pr-stunt van jewelste dus. Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.

Bijzondere comeback
Musicalvedettes Pia Douwes en Joke de Kruijf staan na 30 jaar eindelijk weer zij aan zij in een grote muzikale productie en dan ook nog eens eentje die druipt van de zelfspot. Als Dee Dee en Angie spelen de theaterdiva’s een uitvergrote versie van zichzelf. De pers prijst het niveau van de dames, maar ook nieuwe talenten Juliette van Tongeren en Soraya Gerrits worden geroemd om hun sterke prestaties. 

Zin in een voorproefje? Bekijk alvast de gelijknamige Netflix hit met in de hoofdrollen Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

Praktische informatie
The Prom is van 11 tot en met 13 november te zien bij Amphion Theater, locatie Hofstraat 159. Ga voor info en tickets naar de website.


amphion.nl/theprom

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier