Een van de blazers van Midwinterhoorngroep Lievelde. Foto: Edgar Vieberink/archief Achterhoek Nieuws

Een van de blazers van Midwinterhoorngroep Lievelde. Foto: Edgar Vieberink/archief Achterhoek Nieuws

Midwinterhoorntreffen in Lievelde

Cultuur

Midwinterhoorntreffen in Lievelde

LIEVELDE - Bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde vindt op donderdag 29 december na twee jaar weer het Midwinterhoorntreffen plaats. Verschillende groepen en blazers uit de regio zullen in een losse, ongedwongen sfeer hun blaaskwaliteiten meten in een heuse competitie. Vanaf 13.30 uur zullen de klanken tot in de verte te horen zijn. Publiek is van harte welkom en er is voldoende parkeergelegenheid. Uiteraard zijn ook blazers van niet-leden en uit andere provincies welkom. 

De midwinterhoorn
De midwinterhoorn is gemaakt uit één enkele stam of tak en heeft van mondstuk tot trechter een natuurlijke kromming. De midwinterhoorn heeft een lengte van 1,25 meter tot circa 1,50 meter en verloopt conisch vanaf het mondstuk met een diameter van circa 40 mm tot de trechter met een diameter van circa 130 mm. De houtsoort waaruit de midwinterhoorn is gemaakt is niet voorgeschreven. Vanuit de traditionele beschikbaarheid van geschikte houtsoorten wordt meestal wilg, berk of els gebruikt.
De happe bestaat uit een hol conisch pijpje van vlier, meestal afgeschuind, om op te blazen.

Ontmoeten
Het Gelders Midwinterhoorn Treffen is opgezet om midwinterhoornblazers van de leden van de Federatie in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over hun gemeenschappelijke hobby, de midwinterhoorn. Er komen niet alleen de meest uiteenlopende facetten van het midwinterhoornbouwen aan de orde, maar ook het blazen wordt uitgebreid besproken en getoetst in een zogenaamde ‘blaascompetitie’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier