Ariane Kop. Foto: PR

Ariane Kop. Foto: PR

Ariane Kop wordt directeur-bestuurder Amphion Cultuurbedrijf: ‘Een eer’

Cultuur

DOETINCHEM - Charles Droste verliet Amphion deze maand. Met ingang van 1 januari 2024 zal Ariane Kop van start gaan bij het Doetinchemse cultuurbedrijf dat verheugd is. Zij brengt dan ook een schat aan ervaring mee naar Amphion, opgedaan tijdens haar succesvolle periode als directeur-bestuurder van DE KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein. 

Onder haar directeurschap is DE KOM uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de regio Nieuwegein, met een breed scala aan kunst- en cultuuractiviteiten voor jong en oud. 

Derk Haank, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft het volste vertrouwen in de benoeming van de nieuwe directeur-bestuurder: “De Raad van Toezicht van Amphion is ervan overtuigd dat Ariane Kop met haar uitgebreide expertise en visie een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van ons cultuurbedrijf en de verankering van cultuur in onze gemeente.” 

Ariane Kop voelt zich vereerd om de rol van directeur-bestuurder te bekleden bij Amphion Cultuurbedrijf en kijkt ernaar uit om te starten. “Amphion heeft een sterke reputatie en ik ben vastbesloten om deze organisatie die in de staart van de fusie zit, nog verder vorm te geven. Samen met het enthousiaste team en de vele culturele partners wil ik het gevarieerde cultuuraanbod nog dieper wortelen in de Achterhoek.” 

Een uitgebreide biografie lees je hier

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier