Ongeveer twintig muzikanten en een zangduo vormen samen De Vesters Walder Muzikanten. Foto: PR

Ongeveer twintig muzikanten en een zangduo vormen samen De Vesters Walder Muzikanten. Foto: PR

Orginaler Tiroler Schützenfest Vesters Walder Muzikanten in Markthal Didam

Cultuur

DIDAM - Bezoekers in dirndljurk en lederhosen, lange biertafels, vendeliers en bierpullen in een in blauw en wit aangeklede Markthal in Didam. Dat waren vorig jaar voor het eerst de ingrediënten van het Originaler Tiroler Schützenfest. De Vesters Walder Muzikanten vieren het feest nu op 16 september. 

Door Karin van der Velden

In Tirol en Duitsland zijn “Trachtenkappellen” de basis van de Oktoberfestmuziek. De Vesters Walder Muzikanten volgen die traditie met het feest, dat op 16 september om 20.00 uur in de Markthal losbarst. Alle schutters van Kring Montferland en De Liemers zijn uitgenodigd. Koningen en Koninginnen mogen met hun partners gratis naar binnen. Zij openen dit gemütliches Fest met een fotomomentje.

Vesters Walder Musikanten
Ongeveer twintig muzikanten en een zangduo vormen samen De Vesters Walder Muzikanten. De feestavond begint met een optreden van deze blaaskapel. Vanaf ongeveer 23.00 uur is het de beurt aan DJ Theo die voor een spetterende afterparty zorgt.
“De Vesters Walder Muzikanten treden ongeveer acht keer per jaar op met muziek voor jong en oud”, vertelt Jhonny Amting. “We hebben voornamelijk polka’s en walsjes uit de Böhmische, Märische en Egerländer blaasmuziek op het repertoire staan. Wat het orkest uniek maakt, is dat we ook veel schlager- en amusementsmuziek spelen. Waar het publiek beslist op zal wachten zijn de populaire nummers als Böhmischer Traum, Sierra Madre en Du hast mich Tauzendmal belogen van Andrea Berg.

Lees verder onder de foto: 


Foto: PR 

“Onze muziek is bij jongeren razend populair. Als we bij een schuttersfeest zijn waar popmuziek gespeeld wordt, krijgen we opmerkingen van de jeugd dat dat toch geen echte schuttersmuziek is.Op een festival als Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk komen duizenden muzikanten en wel honderdduizend jongeren af. Al jaren zijn de carnavalsconcerten van de Vesters Walder Muzikanten een grote publiekstrekker. “

Kaarten (10 euro) zijn verkrijgbaar via vwmkapel.nl en op de avond zelf aan de kassa. Zaterdag 16 september 2023, 20.00 uur, Markthal Didam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier