Het Oude IJsselhuis. Foto: Afke van den Hazel

Het Oude IJsselhuis. Foto: Afke van den Hazel

Lichtpuntjesconcert in Het Oude IJssel Huis

Cultuur

DOETINCHEM - Op zondag 24 september is er van 11.00 - 12.30 uur weer een Lichtpuntjesconcert in het Oude IJssel Huis, centrum voor leven met en na kanker. Ditmaal wordt het concert gegeven door Douce Ambiance.

De muziek van Douce Ambiance is geïnspireerd op de Zigeuner-gitarist Django Reinhardt, die wordt beschouwd als één van de grootste musici uit de jazzgeschiedenis. Hij ontwikkelde een heel eigen stijl die bekend staat als jazz manouche of gipsy jazz.

Het gelegenheidskwartet Douce Ambiance speelt eigen composities van Django Reinhardt en andere swingende stukken uit het repertoire van zijn band Quintette du Hot Club de France die furore maakte in Parijs in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Bezetting van Douce Ambiance: Kristine Knoppers, accordeon/zang; Raimond Surquin, gitaar; Peter van den Bremen, klarinet/zang; Ad Rats, bas. 

De toegang is gratis; koffie en thee staan klaar.

Aanmelden kan via: activiteiten@hetoudeijsselhuis.nl of telefonisch op dinsdag, woensdag of donderdag van 10.00 - 16.00 uur: 0314-646024. Het Oude IJssel Huis is gevestigd aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem, meer informatie vind je hier

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier