Bennie Jolink opent Crossbaan Nieuw-Wehl (Wehl in de krant 1980-1989). Foto: Theo Kock

Bennie Jolink opent Crossbaan Nieuw-Wehl (Wehl in de krant 1980-1989). Foto: Theo Kock

Fotoboek ‘Wehl in de krant 1980-1989’

Cultuur

WEHL - Het is het eerste in een reeks van fotoboeken over diverse plaatsen in de Achterhoek en Liemers: ‘Wehl in de krant 1980-1989’. Het boek wordt op maandag 13 november gepresenteerd na een lezing, georganiseerd door de Oudheidkundige Vereniging Wehl.

De nieuwsfoto’s komen uit het archief van fotograaf Theo Kock, die ook het archief van Henk Westerveld in zijn bezit heeft en beheert. Foto’s van bijzondere gebeurtenissen, jaarlijkse evenementen, openingen, wedstrijden, jubilea enz. maar ook minder prettige nieuwsmomenten vormen samen een prachtig tijdsbeeld van Wehl in de jaren tachtig.

Onderwerpen die voorbij komen zijn indiaca-toernooien, scholen, braderie, kermis, Concordia, Halley, Pac-tu, triathlon, burgemeester en wethouders, en niet te vergeten het bezoek van koningin Beatrix. Theo Kock, Willy Hermans, Rudy Keurntjes en Jeroen Martens hebben zo’n 640 foto’s verwerkt in een boek van 192 pagina’s. Het is op deze avond te koop.

De lezing met boekpresentatie wordt gehouden in de toneelzaal van het Koningin Beatrixcentrum in Wehl (Kon. Wilhelminastraat 12). De avond start om 20.00 uur en is voor leden gratis toegankelijk. Niet-leden betalen 2,50 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier