AMDG in actie. Archieffoto Roel Kleinpenning

AMDG in actie. Archieffoto Roel Kleinpenning

High Tea Concert in de toneelzaal van het Koningin Beatrix Centrum in Wehl

Cultuur

WEHL - Op zondag 12 november organiseert Muziekvereniging AMDG uit Wehl een High Tea Concert in de toneelzaal van het Koningin Beatrix Centrum in Wehl. Het concert begint om 15:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten 10 euro. In de toegangsprijs zijn 2 koppen thee of koffie en lekkere hapjes inbegrepen. 

Een High Tea is tegenwoordig een veel voorkomende vorm van vermaak. Het begrip is over komen waaien uit Engeland. Rond 1840 was het gebruikelijk om twee maaltijden per dag te nuttigen. Het ontbijt in de vroege ochtend en het diner rond 8 uur in de avond. Hertogin Anne van Bedford kreeg in de middag enorme honger en liet in de middag wat hartige en zoete snacks maken in de keuken. Die nuttigde ze dan met een pot luxe zwarte thee. Deze afternoontea heeft in Nederland de naam High Tea gekregen.  

Dit idee heeft AMDG aangegrepen om een bijzonder concert te organiseren in de middag. De thee (of koffie) en de hapjes zullen geserveerd worden tijdens een concert. En daar past natuurlijk Engelse muziek bij. Onder andere staan James Bond, de Beatles en een pittige Engelse mars op het programma. Rik Thijssen soleert op trompet in het Treble Concerto en als speciale gast heeft AMDG Segal Le Corre uit Wehl gevraagd om op doedelzak samen met hen het imposante Highland Cathedral te vertolken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier