Wouke van Scherrenburg. Foto: PR
Wouke van Scherrenburg. Foto: PR Foto. PR

Laatste Boek the Party in de bieb voor seizoenstop

Cultuur

DOETINCHEM - Woensdag 6 maart is in Bibliotheek West-Achterhoek alweer de laatste Boek the Party, dé literaire talkshow van de Achterhoek, van dit seizoen. 

Evenals voorgaande shows is de presentatie in handen van Wouke van Scherrenburg die de auteurs eigenzinnige uitspraken, bijzondere verhalen en grappige anekdotes ontlokt. Uitgenodigd zijn dit keer Peter Middendorp, Valentijn de Heer en Mark Stokmans.

Peter Middendorp (1971) is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Middendorp werd bekend met zijn column Lange Poten voor het gratis nieuwsblad De Pers vanaf 2007.Later brak hij door met Vertrouwd voordelig, deze roman werd bekroond met de Groninger Boekenprijs. Jij bent van mij werd genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs, bekroond met de Groninger Boekenprijs en vertaald in het Duits. In 2022 verscheen Neven, een overrompelende roman over de vernietigende kracht van schuldgevoelens. Sinds 2012 is hij columnist voor de Volkskrant. Zijn boek ‘De kant van Ada’ vertelt het verhaal van de vrouw van Tille Storkema. Je zit niet in het hoofd van de dader, maar wel in het hoofd van iemand die meer wist dan ze vertelde. 

Valentijn de Heer (1986) is schrijver en zorgmedewerker. Hij schrijft voor het Parool en publiceerde korte verhalen in onder andere De Optimist en Papieren Helden. ‘Beste mevrouw Eva’ is zijn debuut en een meer dan beklemmend boek over het monster dat de mens is. Hoofdpersoon Elias, een jongen in de basisschoolleeftijd, moet zich staande houden in de hel. Die bestaat uit een op het oog vrij normaal gezinsleven in een gegoede buurt bij Leiden.  

Mark Stokmans (1975) is een Nederlandse schrijver. In zijn jeugd woonde hij vanwege het werk van zijn vader lang in het buitenland. Hij studeerde Algemene Letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Hij ontving in 2023 de Nederlandse Boekhandelsprijs voor zijn debuutroman ‘Land van Echo’s’. ‘Spiegeldagen’ is het vervolg op Land van Echo’s. 

Wouke van Scherrenburg verzorgt de presentatie en stelt op geheel eigen wijze de bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. Met haar brede kennis, haar gevatheid en humor zal ze de gasten interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren. 

Boek de Party op 6 maart vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur (inloop 19.30 uur) in Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13. Kaarten (12,50 euro voor leden, 15 euro voor niet leden) zijn verkrijgbaar via deze website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant