Optreden. Foto: PR

Optreden. Foto: PR

Seniorenfestival in het Kelrehuus in Kilder

Cultuur

KILDER - Op donderdag 11 april organiseert het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap (RSBG) een seniorenfestival in het Kelrehuus in Kilder. De leden van RSBG zijn afkomstig uit de gemeenten Doetinchem, Bronkhorst, Oude Ijsselstreek, Doesburg en Montferland.

Het wordt een ontmoetingsdag voor circa 300 senior muzikanten.De muzikanten in de leeftijd van 65 tot ruim 90 jaar zullen op deze dag hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Daarnaast wordt er naar muziek geluisterd van elkaar en is de dag vooral een dag van sociale contacten voor de senior muzikanten afkomstig uit het hele land. 

De organiserende vereniging RSBG zal zelf niet optreden omdat de leden druk bezig zullen zijn met het goed laten verlopen van deze dag. Door de steun van de Kilderse gemeenschap is deze dag mogelijk. De voetbalvereniging stelt de kleedkamers ter beschikking voor het omkleden en het opbergen van de instrumenten, de touringcars kunnen worden geparkeerd op de parkeerplaats van Bulsink meubelen en EHBO Kilder heeft gezorgd dat er deze dag een EHBO post in het Kelrehuus is. 

Aan het festival nemen deel het Senioren Orkest Liemers, het Betuws Orkest Senioren uit Huissen, het seniorenorkest Pionier uit Gouda, het Vrijetijdsorkest uit Hardenberg, het orkest Oud Goud uit Lisse, het Fryske Seniorenorkest en het Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo uit Beusichem.
Ieder orkest brengt een muzikaal programma van 45 minuten.

De optredens zijn in de grote zaal van het Kelrehuus in Kilder en het Senioren orkest Liemers opent het festival om 10.00 uur. Daarna zal telkens op het hele uur een orkest optreden. Het laatste optreden is van het Senioren orkest Luctor et Emergo en begint om 16.00 uur. 

De muzikanten zijn vrijwel allen afkomstig uit harmonie of fanfare en hebben een regionaal orkest gevormd om hun hobby uit te oefenen. De orkesten hebben hun repetitie op een door de weeks ochtend of middag en staan allen onder leiding van een vakbekwame dirigent. 

Het programma dat de orkesten spelen is gevarieerd koralen, musical, filmmuziek maar ook een mars of Egeländer behoort tot het repertoire. Het belooft in Kilder een leuke muzikale dag te worden waar senior muzikanten elkaar ontmoeten en de toehoorder van harte welkom is. De toegang is gratis en horeca is die dag aanwezig, zo kunt u genieten van koffie met gebak, maar ook van een snack of drankje. Kortom een gezellige muzikale dag in Kilder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant