Albert en Anna Verkaik. Foto: Eigen foto

Albert en Anna Verkaik. Foto: Eigen foto

Albert en Anna Verkaik exposeren in de Wingerd

Cultuur

DOETINCHEM - In de hal van de Wingerd is de komende weken een fraaie expositie te zien. Albert en Anna Verkaik tonen hun werk dat veelal het leven en de cultuur van Indonesië ademt.

Anna volgde in Indonesië de kunstacademie (ISI). Zij tekent en schildert graag planten, bloemen, dieren en landschappen. Anna werkt op verscheidene ondergronden zoals doek, stenen of schelpen. Zij heeft een realistische stijl en gebruikt allerlei materialen om zich in uit te drukken.
Albert is autodidact Hij heeft een aantal teken- en schildercursussen gevolgd en schildert met olieverf in een realistische stijl. Allerlei onderwerpen komen in zijn werken voor: stillevens, bloemen, landschappen, soms personen. Albert verbleef, samen met Anna, vaak voor langere tijd in Indonesië. Daar genoten beiden van de prachtige natuur en maakten zij foto’s en schetsen van onderwerpen die hen raken en boeien. Weer terug in Nederland worden deze gegevens op doek verwerkt tot prachtige schilderijen. Het merendeel van hun werk betreft dan ook Indonesisiche landschappen. Voor beiden geldt dat zij graag creatief bezig zijn op een manier die hen voldoening geeft. Zij zeggen weleens ‘Art from the heart’.
De expositie van Albert en Anna is tot 14 mei te zien in Wingerd, de Bongerd 4 (bij het winkelcentrum de Bongerd op de Huet). Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10-12 uur. Hun beider werk is ook te koop. Informatie en contactgegevens liggen in de hal van de Wingerd. Voor vragen kan men bellen met 06-5472 1205.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant