Papier scheppen. Foto: Maria van der Post
Papier scheppen. Foto: Maria van der Post

Klink & Kunst op de Klevenhorst

Cultuur

HUMMELO - Van Pasen tot Pinksteren is landgoed Enghuizen het toneel van de KUNSTwandelroute Hummelo. In diezelfde periode bruist het op de Klevenhorst, de uitspanning halverwege de route. 

Op de Klinkplek daar organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn er altijd gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. Doordeweeks zijn er kunstworkshops van Amphion.

Kipje Vilten, woensdag 10 april, 14.30 tot 16.30 uur. Ingrid Veenendaal leert je een kipje te vilten. Zet de kip op één van je vingers en je bent helemaal klaar om het een mooi verhaal te laten vertellen. (Klein)kinderen vanaf vier jaar ook welkom.
Poëzie en muziek op de Klinkplek, zondag 14 april 13.30 tot -15.30 uur. Gedichten van Ankh Gussinklo en liedjes van Wilma Pastors. Ankh dicht veel in streektaal en Wilma speelt daar op in.

Papierscheppen met papierpulp van textiel, dinsdag 16 april, 13.00 tot 14.15 of 14.30 tot 15.45 uur. Maak je eigen papier met Ewald Weijers van papiermakerij Doesburg. (Klein)kinderen vanaf zes jaar ook welkom.

Versier je Wandelstok, woensdag 17 april 14.30 tot 16.00 uur. Maak van een tak een persoonlijke wandelstok of versier je eigen wandelstok met Erik Pruim en Evert Goverde (Klein)kinderen vanaf zes jaar ook welkom!

Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd, wat ook altijd een plek is voor koffie, thee en wat lekkers. De kunstworkshops doordeweeks vinden plaats in en om de schuur. Het aantal plekken is beperkt en aanmelden is verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst of 0314-37 60 00. Wees welkom! Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven.

Iets verder weg, maar je kunt je al aanmelden voor de workshop Steen bewerken op maandag 22 en 29 april van 14.00 tot 16.00 uur. Wie wel van een stevige uitdaging houdt kan twee middagen beitelen, raspen en schuren. Je zult versteld staan van wat je uit een steen kunt halen. Je wordt begeleid door Ria Pelgrom die er steengoed in is.

Ankh Gussinklo draagt voor. Foto: Marion Steur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant