André van Gessel en Bert Scheuter op de Klinkplek, 2023. Foto: Marion Steur
André van Gessel en Bert Scheuter op de Klinkplek, 2023. Foto: Marion Steur

1 tot 8 mei: Klink & Kunst op de Klevenhorst

Cultuur

HUMMELO - Tijdens de Kunstwandelroute Hummelo is er van alles te doen bij de Klevenhorst, halverwege de route. 

Op de Klinkplek organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn de gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. 

Deze week op de Klevenhorst:
Nedersaksische gedichten en muziek op de Klinkplek, zondag 5 mei 13.30 tot 15.30 uur. Hans Mellendijk en Bert Scheuter zijn Omsmeders van het eerste uur en ademen Achterhoeks. André van Gessel zingt eigen repertoire en daarin klinkt vooral het Liemers dialect.
Krantendicht, maandag 6 mei, 14.00 tot 15.30 uur. De krant staat boordevol nieuws maar met de woorden die er staan kun je je eigen gedicht maken. Portretdichter Marion Steur helpt je op weg.

Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd in plaats van op de Klinkplek. En weer of geen weer, de schuur is altijd de plek voor koffie, thee en wat lekkers. De kunstworkshops doordeweeks vinden plaats in en om de schuur.
Wees welkom! Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven. Bij de kunstworkshops is het aantal plekken beperkt en is aanmelden verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst of 0314 37 60 00.

Gedichten schrijven op De Klevenhorst. Foto: Marion Steur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant