Anna Wiersma en Pieter Bas Kempe (3e en 4e van links) vorig jaar op de Klinkplek. Foto: Marion Steur

Anna Wiersma en Pieter Bas Kempe (3e en 4e van links) vorig jaar op de Klinkplek. Foto: Marion Steur

Klink & Kunst tijdens de Kunstwandelroute

Cultuur

HUMMELO - Tijdens de Kunstwandelroute Hummelo is er van alles te doen bij de Klevenhorst. Elke zondagmiddag zijn er liveoptredens met poëzie en muziek en in de week van 12 mei verzorgt Amphion een kunstworkshop bloemschikken en film.

De live-optredens op zondagmiddag, halverwege de route op de Klinkplek, worden georganiseerd door het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders. Buiten de optredens om zijn de gedichten van eerdere jaren te lezen en via de qr-code komt men bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. Op zondag 12 mei van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de liefhebbers luisteren naar gedichten uit Zutphen van voormalig stadsdichter Anna Wiersma en van dichter-vertaler Pieter Bas Kempe. Henk Hilferink uit Zelhem begeleidt zijn liedjes met gitaar en mondharmonica en neemt de luisteraar mee in een muzikaal verhaal. 

Op maandag 13 mei is er in de schuur een workshop bloemschikken, samen met de (klein)kinderen. Met Ietsje Wierstra ga je een bloemstuk maken van mooie takken en grassen, bloemen uit de eigen tuin of geplukt tijdens een wandeling. Neem ook een mooie steen of schelp mee. Van 14.30 tot 16 uur.
En dan is er op woensdag 15 mei seniorencinema op de Klevenhorst. De bezoekers kunnen tussen 14 en 16 uur genieten van een vrolijke bioscoopfilm over een oudere dame die haar jeugdliefde tegenkomt.

Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd in plaats van op de Klinkplek. En weer of geen weer, de schuur is altijd de plek voor koffie, thee en wat lekkers. De kunstworkshops doordeweeks vinden plaats in en om de schuur.
Bij de kunstworkshops is het aantal plekken beperkt. Daarom is aanmelden verplicht via tel. 0314 37 60 00 of via de website.


www.amphion.nl/klevenhorst

Samen bloemschikken. Foto: Ietsje Wierstra

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant