Caroline Smeets. Foto: PR
Caroline Smeets. Foto: PR PR

Caroline Smeets is eerste Klimaatburgemeester

Economie

DOETINCHEM - Caroline Smeets (43) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Doetinchem noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) afgelopen donderdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Caroline Smeets de inwoners van Doetinchem inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.
Speciaal voor haar benoeming ontving Caroline een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Doetinchem.
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Caroline uit gemeente Doetinchem is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. “Hoe je ook leeft, wat je budget ook is, je kunt altijd jouw bijdrage leveren! Door kleine veranderingen en simpele keuzes is duurzaamheid voor iedereen weggelegd. Het hoeft niet groots en meeslepend. Begin klein, wees bewust en maak zoveel mogelijk duurzame keuzes.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier