Reserva. Foto: PR
Reserva. Foto: PR PR

Wijnbar Reserva opent haar deuren

Economie

DOETINCHEM - Doetinchem heeft er vanaf vrijdag 15 april een heuse wijnbar bij. Reserva, zoals de wijnbar annex wijnrestaurant heet, opent die dag vanaf 15.15 uur haar deuren aan het Simonsplein. Naast vele tientallen wijnen, schenkt Reserva ook bijzondere bieren, sappen en zijn er goedgevulde planken met kazen, hammen en worsten.

Maandenlang is de voormalige noten- en koffiewinkel Blom omgebouwd tot een bijzonder sfeervolle bar. De twaalf eigenaren, voormalige uitbaters en eigenaren van café Hattrick, willen met Reserva al het moois van de Achterhoek combineren met een Bourgondisch gevoel van genieten. ‘Wij zijn dan ook ontzettend tevreden en trots met hoe Reserva die sfeer in alles uitstraalt. De insteek van Reserva is om aanvullend te zijn op het huidige horeca-aanbod van horecastad Doetinchem. Wij denken dat we dat qua concept, uitstraling en sfeer ook echt zijn. Net als met Hattrick willen we ook heel graag samen met de andere horecazaken aan het Simonsplein en de rest van Doetinchem mooie evenementen en momenten organiseren.’

Wie de deuren van Reserva op de hoek van de Boliestraat en het Simonsplein opent, zal verrast worden. ‘Het is bijna kunst’, kijkt uitbater Jeff Nijland tevreden rond in de zaak waar designer Jhartho Kempink kunst, design en horeca samenbracht. ‘Met Reserva heeft Doetinchem niet alleen een aanvulling op de bestaande horeca, maar ook echt een aanwínst. Het is nu aan mij en mijn collega’s om een sfeer neer te zetten waar onze gasten vijf dagen in de week vanaf 12.00 uur kunnen genieten van Bourgondisch Doetinchem. Of je nou na het werk even samen een wijntje wilt drinken, op het meest zonnige terras van Doetinchem van het mooie Simonsplein wilt genieten of samen met je partner, vrienden of collega’s lekker wilt eten met topwijnen erbij: Reserva heeft het allemaal’, kijkt Nijland, die zijn sporen in Doetinchemse horeca al ruimschoots verdiende, uit naar de opening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier