Jan Garretsen. Foto: Roel Kleinpenning
Jan Garretsen. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Open Bedrijvendag: bedrijvigheid en innovatie

Economie

DOETINCHEM - “Bedrijven in de gemeente Doetinchem openen op Open Bedrijvendag hun deuren voor bezoekers”, laat Jan Garretsen, voorzitter IG&D Bedrijvig Doetinchem, weten. “Het gaat om grote bedrijven, maar ook om kleine bedrijven op bedrijventerreinen en in het centrum. Als je door de gemeente fietst, zie je bedrijven waarvan je misschien denkt: wie zitten hier en wat doen ze? Nu is de kans om tijdens rondleidingen en demonstraties een kijkje achter de schermen te nemen. Doetinchem barst van bedrijvigheid en innovatie.”

Door Carla van der Meer

“Dit is de eerste keer dat we op deze grootschalige manier op 23 en 24 september een Open Bedrijvendag houden”, zegt Garretsen. Alle bedrijven in de gemeente Doetinchem kunnen hieraan deelnemen. Veel mensen hebben geen idee welke mooie en interessante bedrijven er allemaal in de omgeving zitten. Die kunnen ze nu ontdekken.” 

Kennismaken
De deelnemende bedrijven ontvangen de gasten op hun eigen locatie. “Ieder bedrijf geeft op een eigen manier invulling aan de Open Bedrijvendag”, aldus Garretsen. “Het is een leuke manier om kennis te maken met eventueel potentiële werknemers. Wij als organisatie hebben ook contact gezocht met het onderwijs om leerlingen enthousiast te maken om naar deze dagen te komen. Maar ook mensen die eens wat anders willen, hebben nu de gelegenheid om rond te kijken. Ze kunnen zich bij tal van bedrijven oriënteren. Er is veel vraag naar personeel. Iedereen is welkom om te komen kijken, ook mensen die vanuit het buitenland hier naar toe gekomen zijn. We hebben een samenwerking met scholen en met de gemeente Doetinchem.”
Doetinchem heeft veel mooie bedrijven. “Bijvoorbeeld de small giants, bedrijven die soms op hun gebied bijna wereldleider zijn, maar niet boven het maaiveld uitkomen”, geeft Garretsen aan. “Ze kunnen zich nu op een grootschalige manier met hun producten en diensten presenteren. Ieder bedrijf heeft zijn eigen reden om mee te doen.”
Vrijdag 23 september openen de bedrijven in Gaanderen en Terborg hun deuren. De bedrijven zijn herkenbaar aan de banner van Open Bedrijvendag. “Het bijzondere van de Akkermansweide is dat dit bedrijventerrein in twee gemeenten ligt, Doetinchem en Oude IJsselstreek. We hebben dit bedrijventerrein gekozen voor de opening van de Open Bedrijvendag met een aantal genodigden. Vanaf 16.00 uur zijn de bedrijven open voor bezoekers van binnen en buiten de regio, zoals werkzoekenden of mensen die zich willen oriënteren op een andere baan en studenten mbo, hbo en universiteit die een stageplek zoeken.”
Op zaterdag 24 september zijn de bedrijven in Doetinchem en Wehl vanaf 10.00 uur te bezoeken. Het is een heel gevarieerd aanbod met bedrijven in onder meer de maakindustrie, groothandel en dienstverlening.

Krachten bundelen
“Het is de krachten bundelen met ondernemers, onderwijs en overheid”, geeft Garretsen aan. “Het gaat om een gezamenlijk belang dat mensen en bedrijven elkaar beter weten te vinden en ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Door elkaar te leren kennen, kunnen ketens verkort worden en kunnen lokaal oplossingen gezocht worden. We willen Doetinchem als gemeente op de kaart zetten. Het is de bedoeling om in het vervolg de Open Bedrijvendag elke 2 of 3 jaar te organiseren.”

Meer informatie via:


www.openbedrij-vendagdoetinchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier