Joyce van Loo. Foto: Roel Kleinpenning
Joyce van Loo. Foto: Roel Kleinpenning

Kersverse eigenaresse Joyce neemt het stokje over van haar ouders

Economie

DOETINCHEM - Voor menig kipliefhebber is de Doetinchemse Joyce van Loo (39) een bekend gezicht. “Vijftien jaar geleden startte ik bij poelier Evers, dat werd overgenomen door de keten Kippie.” Sommige vaste klanten kent Joyce vanaf het eerste uur. Het trouwe klantcontact vindt ze het allerleukst aan haar werk. “Ik zie kinderen opgroeien binnen gezinnen ”, aldus Joyce die sinds deze maand allerlei taken erbij heeft. Ze is nu namelijk eigenaresse van de franchise-onderneming. 

Door Kelly Heerink

Ze neemt het stokje over van de oud-eigenaren: haar ouders. Het doel? De goedlopende zaak minstens zo goed draaiende houden. “Beter zelfs”, stelt Joyce. Dat doet ze volgens de richtlijnen van de poelier. “Ik kan er niet mijn eigen draai aan geven, Kippie hanteert een heel duidelijk concept.”
Onderdeel van dat concept is de welbekende ‘kippiepan’: een grote pan gevuld met stukjes kip. Perfect voor groepen tijdens de feestdagen. “Maar ook in de weekenden worden ze vaak besteld. Vorige week vanwege een buurtfeest.”
Deze populaire ‘pan’ deed ongeveer acht jaar geleden zijn entree. Joyce weet dat nog goed. “Er gingen toen tijdens Kerstmis 48 pannen de deur uit. Dat waren er vorig jaar - Oud en Nieuw meegerekend - maar liefst 1300”, vertelt ze. “En die moet je zelf vullen. Alleen bezorgingen worden vanuit het hoofdkantoor in Waddinxveen gedaan.”

Niet alleen Doetinchemmers vinden de weg naar Kippie die je vindt in de Heezenstraat. “Er komen ook klanten binnen uit Groenlo, Winterswijk en zelfs Zutphen  - In Rijssen is namelijk onlangs een Kippie-winkel gesloten.”

Zowel het ondernemerschap als werken bij de poelier is Joyce niet bepaald met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders werden eigenaren van de franchise-onderneming toen Kippie naar Doetinchem kwam. Mijn moeder werkte daarvoor altijd bij Kartouwe en mijn vader komt uit de technische sector.” Het tussenjaar dat Joyce nam toen ze 19 jaar oud was, na pogingen tot de studies kappersopleiding en SPW, kreeg een plottwist. “Tja… en als je ouders de zaak overnemen, ga je natuurlijk niet weg.” 

Het gezin heeft altijd fijn samengewerkt. En gelukkig kan Joyce nu met alle vragen bij ze terecht. “Ook staat mijn moeder af en toe nog in de winkel”, vertelt Joyce die een dochter heeft en altijd haar moeder kan vragen. Ook vader is nooit helemaal gestopt. “De schoonmaak is zijn afdeling.” De kersverse eigenaresse blijft, ondanks haar nieuwe functie, in beeld. “Als ik in de zaak ben, sta ik voorin de winkel. De andere taken doe ik thuis op de laptop.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier