Voorleeswedstrijd

  Kinderevenement

Doetinchem - Bibliotheek West-Achterhoek houdt zaterdag 2 februari de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd in 't Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem.

20 voorleeskampioenen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Doetinchem, Bronckhorst en Doesburg strijden hier voor een felbegeerde plek naar de halve finale.
De kwartfinale in 't Brewinc te Doetinchem bestaat uit een ochtend- en een middagsessie. Tijdens elke sessie (ronde) doen er 10 kinderen mee. Ze lezen voor uit hun favoriete boek. Elke voorlezer mag een aantal fans meenemen om hem of haar vooraf aan te moedigen.

De deelnemers worden op een aantal punten beoordeeld door een deskundige jury. Tot de juryleden behoren: op de ochtend in ieder geval Bas Bloem, docent van het Zone.college in Doetinchem en Hetty Reebeen van Readshop in Zelhem. 's Middags heeft wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst toegezegd dat hij wil komen jureren, samen met een medewerker van Meester Mokka, kinderboekenwinkel in Doetinchem, en Josee Gruwel, die o.a. journalist en auteur van kinderboeken is.
De twee regionale voorleeskampioenen gaan door naar de halve finale, op zaterdag 23 maart in 's-Heerenberg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden