Ties Temmink. Foto: PR
Ties Temmink. Foto: PR PR

Stadsboerin start met nieuw initiatief: Groencafé

Landbouw

DOETINCHEM - Iedere derde donderdag van de maand is het Groencafé bij de Stadsboerin in Doetinchem. Een plek waar je iets kunt leren en ervaringen kunt uitwisselen. Gastsprekers zullen altijd uit de ‘groene’ wereld komen en hier een boeiend verhaal over vertellen. “Je komt hier altijd iets wijzer en geïnspireerd vandaan”, belooft Ellen Willems.

Ties Temmink is de gast op 20 januari. Hij is oprichter van Stichting In Goede Aarde die ijvert voor gezonde bodems. Bodemherstel is namelijk één van de grootste uitdagingen van deze tijd.
Ties en zijn collega’s zetten zich met moed en energie in voor een duurzamere landbouw met een levende en gezonde bodem. In 2022 start hij met een methode waarbij hij speciale compost opbrengt op gangbare landbouwgronden om te kijken of zo de landbouwtransitie kan worden versneld. Het fundament van een duurzaam voedselsysteem bevindt zich namelijk onze voeten: het bodemvoedselweb.
Maar liefst zeven boeren doen hier aan mee en ook het land van de Stadsboerin heeft een fraaie laag van deze compost gekregen.
Ties Temmink heeft door studie en ervaring heel veel kennis van de bodem en kan hier heel boeiend en bevlogen over vertellen. En dat doet hij dus donderdag 20 januari in het eerste Groencafé! Ook een kijkje door de microscoop hoort daarbij..
Kaartverkoop via:


stadsboerindoetinchem.nl/shop/groencafe

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier