VALA viert het 10-jarig bestaan met een filmavond. Foto: Ad van Roosendaal
VALA viert het 10-jarig bestaan met een filmavond. Foto: Ad van Roosendaal

Filmavond ‘Paradijs voor de patrijs’ bij de Radstake

Landbouw

HEELWEG - Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en organiseert allerlei gratis activiteiten voor boeren, burgers en buitenlui. Zo kunt u op donderdagavond 19 mei genieten van prachtige beelden tijdens de filmavond ‘Paradijs voor de patrijs’ in de Radstake.

Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld maakten een prachtige documentaire over het project ‘Paradijs voor de patrijs’. Het project omvat beheermaatregelen die het leefgebied van de patrijs rondom het Montferlands massief verbeteren. De filmmakers volgden het project en laten de kijker kruidenrijke akkers zien en natuurlijk de patrijzen zelf door alle seizoenen heen.

Paul ter Haar, directeur bij VALA: “Voor ons een logische keuze om deze film te willen delen. Prachtige beelden die ook laten zien waarom ons werk bij VALA van belang is. Er liggen veel kansen om op het boerenland bij te dragen aan een geschikte leefomgeving voor soorten als de patrijs.”

VALA is een agrarisch collectief. Samen met zo’n 900 leden voeren zij de regeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer uit. Die regeling ondersteunt boeren om hun grond zo te beheren dat bijzondere soorten op het boerenland kunnen blijven voortbestaan. Na afloop van de film gaat VALA graag in gesprek met de aanwezigen om toe te lichten wat VALA doet voor de patrijs, maar vooral ook vragen uit de zaal te beantwoorden.

Vooraf aanmelden
De gratis filmavond is na afloop van de besloten ledenvergadering van VALA, u bent welkom vanaf 21 uur. De film start om 21.15 uur en rond 22.30 uur sluit VALA de avond af.

Als u de film wilt zien, of aan een van de andere activiteiten van VALA wilt deelnemen, dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via de pagina Activiteiten op www.de-vala.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier