Een van de deelnemers. Foto: PR
Een van de deelnemers. Foto: PR PR

Elkaar en elkaars cultuur leren kennen tijdens workshop

Maatschappij

DOETINCHEM  - Circa 25 vrouwen vanuit verschillende landen en culturen kwamen begin november bij elkaar voor een workshop cupcakes versieren. Het was een speciale editie van Klets&Koek, de multiculturele vrouwenochtend van Present Doetinchem.

Tijdens de kennismaking aan het begin gingen alle vrouwen op leeftijd in een rij staan, de jongste was 20 en de oudste 68. Klets&Koek is er dan ook voor vrouwen van alle leeftijden en vanuit alle landen. Aan het einde van de ochtend gingen de vrouwen met hun zelfgemaakte creaties naar huis, zodat hun huisgenoten nog mee konden genieten.
Normaal worden de bijeenkomsten van Klets&Koek gehouden in De Stadwal, maar dit keer waren ze te gast bij Gaabs. Onder enthousiaste begeleiding van eigenares Gabi lieten de vrouwen hun creativiteit de vrije loop. Ondertussen werd er net als altijd lekker met elkaar geklets. De vorige keren dat de vrouwen bij elkaar kwamen maakten ze onder andere samen pompoensoep, baklava en tassen. Daarnaast is er ook elke bijeenkomst ruimte om kennis te maken met elkaars cultuur en Nederlands te oefenen.

Over Klets&Koek
Klets&Koek is gestart vanuit de vraag en behoefte van vrouwelijke statushouders naar contact met Doetinchemse vrouwen om de Nederlandse taal te leren en samen leuke dingen te doen.
De multiculturele vrouwenochtenden worden iedere maand (behalve in augustus) gehouden op de eerste woensdag van de maand. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 1 december vanaf 10.00 uur in De Stadswal aan de Burgemeester van Nispenstraat. De Klets&Koek-ochtenden worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Platform Meedoen & Ondersteuning.
Wil je meer weten over Klets&Koek of lijkt het jou ook leuk om te komen, neem dan contact op met Jasmijn Wagenaar, jasmijn.wagenaar@presentachterhoek.nl.

www.presentdoetinchem.nl/nieuwkomers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant