Aan de wandel. Foto: PR
Aan de wandel. Foto: PR PR

Collega’s Visser&Visser wandelen met ouderen

Maatschappij

DOETINCHEM - Zes medewerkers van Visser&Visser gingen op een mooie donderdagmiddag in november op pad met bewoners van het Vijverberghuis in Doetinchem. 

Visser&Visser is sinds 2020 partner van Present Doetinchem en ze wilden graag ervaren hoe leuk het kan zijn om een paar uur aandacht en tijd aan iemand anders te geven. “Het was een gezellige middag met de ouderen met dementie. Ze vertelden onderweg leuke verhalen”, liet een van de vrijwilligers na afloop weten.
Oorspronkelijk zou de groep collega’s samen met de ouderen binnen gaan knutselen, maar door de coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. Gelukkig kon het uitstapje wel doorgaan. De vrijwilligers hadden op het werk eerst een zelftest gedaan en daarnaast droegen ze een mondkapje. “Op het laatste moment is besloten om met de hele groep te gaan wandelen in verband met de aangescherpte maatregelen. Dit was geen probleem, we vonden het fijn dat we wat konden betekenen voor deze mensen in deze lastige tijd”, besluit een van de collega’s.
Present Doetinchem organiseerde het uitstapje in samenwerking met een begeleider van het Vijverberghuis. Present organiseert sociale en praktische projecten voor groepen vrijwilligers die zich een keer willen inzetten voor mensen met weinig financiële middelen, een klein netwerk en/of beperking.
Hierbij worden altijd de hulpverleners betrokken, zodat de vrijwilligers zeker weten dat hun hulp op de juiste plek terecht komt.
Lijkt het jou ook leuk om samen met collega’s, vrienden of familie een unieke ontmoeting te hebben en ondertussen andere mensen te helpen, neem dan contact op met Josefien Nahuis van Present Doetinchem, josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl en informeer naar de mogelijkheden of kijk op www.presentdoetinchem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier