Inpakken van de pakketten. Foto: Present
Inpakken van de pakketten. Foto: Present

‘Hartverwarmend, zoveel spul voor jonge vluchtelingen’

zo 19 dec 2021, 09:07 Maatschappij

DOETINCHEM - Wat begon met de gedachte om een warm welkomstpakket samen te stellen voor de jonge vluchtelingen, resulteerde in twee auto’s vol met spullen. 

De inzamelingsactie werd mede bedacht door trainees van Jong Present, studenten van Graafschap College Sociaal Werk. Jong Present is de maatschappelijke diensttijd van Present Doetinchem en biedt de studenten de kans om praktijkervaring op te doen.
“Hartverwarmend hoeveel spullen er zijn gebracht.”

Groene Kruis
Mensen uit Doetinchem maar ook daarbuiten brachten afgelopen dagen spelletjes, puzzels, kleurspullen, mutsen, sokken, doucheschuim en koekjes. Stichting Groene Kruis Zelhem-Halle doneerde 750 euro om spullen van te kopen en ook een aantal particulieren doneerden geld voor de jonge vluchtelingen.
Vorige week maakten de studenten een plan van aanpak voor de actie. Een bericht op Facebook over de inzamelingactie werd 39 keer gedeeld en bereikte zesduizend mensen. Zij bedanken iedereen die een bijdrage leverde aan deze actie.

Blij verrast
Afgelopen woensdag brachten een aantal trainees en de projectcoördinatoren van Present alle spullen naar camping De Betteld in Zelhem. Daar verblijven sinds 6 december circa vijftig jonge vluchtelingen. Zij verblijven daar tot eind maart. De jonge vluchtelingen komen onder andere uit Syrië, Eritrea en Irak. Het zijn jongeren van 13 tot en met 17 jaar die zonder hun ouders zijn gevlucht. De vluchtelingen waren blij verrast met de achttien dozen met daarin de ingezamelde spullen.

Grote betekenis
De studenten ervaarden door de actie, dat je met een kleine tijdsinvestering van grote betekenis kunt zijn voor een ander. Ze geven in januari en februari een vervolg aan de inzamelingsactie door activiteiten te gaan organiseren met en voor de jonge vluchtelingen. In verschillende groepen kunnen de vluchtelingen samen met de studenten bewegen, koken, spelletjes doen of creatief bezig zijn. Alle activiteiten zijn gericht op ontmoeting tussen de jongeren.

Informatie
Voor meer informatie over Jong Present, kun je contact opnemen met Ellen Klaassen, ellen.klaassen@presentachterhoek.nl of 06-44717869.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier