Valerie klein Bluemink (links) en Elin Meijwes. Foto: PR
Valerie klein Bluemink (links) en Elin Meijwes. Foto: PR PR

‘We vegen de hele straat schoon’

Maatschappij

DOETINCHEM - Valerie klein Bluemink (11 jaar) en Elin Meijwes (10 jaar) wonen in dezelfde straat en hebben elkaar in coronatijd pas echt leren kennen, want ze zitten op verschillende scholen in Doetinchem. Genoodzaakt meer thuis te zijn hebben ze samen een project bedacht: eerst de straat, maar toen die schoon bleef, ook de buurt schoon houden van afval. 

Elke dag 45 minuten met prikstok en afvalring door de straat heeft geholpen. Valerie en Elin hebben er nu voor gezorgd dat er veel minder afval of zelfs geen afval meer ligt.
“Jammer” vinden de beide meiden. “Nu moeten we veel verder lopen, want is het wel heel leuk als je met een volle zak thuis komt.”
Het mooiste avontuur heeft een onbekende Doetinchemmer de meiden bezorgd. Tijdens het rapen is die meneer gestopt en heeft de meiden uitgebreid bedankt en geld gegeven omdat het zo super is dat ze dit uit zichzelf hebben gedaan!
“Die verrassing kunnen we nog steeds niet geloven. Daar hebben we prijzen voor de straatbingo voor gekocht. We prikken omdat het leuk is en sportief en zeker niet voor het geld. Maar nu kunnen we een nieuw project doen. Komende vrijdag organiseren we voor de straat een online bingo met WhatsApp met prijzen. Dat doen we weer voor ons zelf maar ook zodat iedereen mee kan doen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier