Afbeelding
PR

Wij doorbreken de cirkel van geweld

Maatschappij

DOETINCHEM - Op dinsdag 26 april opende wethouder Frans Langeveld de tentoonstelling ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’. 

Veilig Thuis, Moviera en Buurtplein vertelden over hun rol in de aanpak van huiselijk geweld. En over wat zij voor een slachtoffer kunnen betekenen. ‘WIJ... doorbreken’ reist door Nederland en is vanaf dinsdag in Doetinchem. De tentoonstelling is tot 17 mei te bekijken op de Koperen Kees, tussen Amphion en de bioscoop. Het project laat 56 sterke mensen zien die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. 

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Helaas is dit probleem vaak onzichtbaar. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. Iedereen kan een rol spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn of extra aandacht te geven. Hierdoor kan iemand gemakkelijker zelf de stap zetten om de cirkel van geweld te doorbreken

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant