Evi ten Broeke zamelt kroonkurken en bierdopjes in voor Kika. Archieffoto: Roel Kleinpenning

Evi ten Broeke zamelt kroonkurken en bierdopjes in voor Kika. Archieffoto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Evi heeft nieuw inzameladres voor kroonkurken

Maatschappij

DOETINCHEM - In de zomervakantie vorig jaar is Evi (11) gestart met het inzamelen van kroonkurken van bier- en frisdrankflesjes om geld in te zamelen voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Na een artikel in deze krant weten steeds meer mensen en horecazaken haar initiatief te vinden. Echter is Evi onlangs verhuisd. Het nieuwe inzameladres is Hoefbladveld 7.

Bij een aantal horecazaken in de binnenstad heeft ze kratten neergezet om de kroonkurken in te zamelen.  “Ik weet hoe erg die ziekte is”, zei Evi vorig jaar in een interview in Doetinchems Vizier. “Dat gun je niemand, dat gun je geen enkel kind. Daarom wil ik geld ophalen voor KiKa.”

KiKa steunt de actie van Evi. Deze komt op de actiepagina van de website en in de nieuwsbrief. “Ik heb voor KiKa gekozen omdat mijn ouders doneren aan het KWF en ik iets voor kinderen wil doen. Zo kunnen ze met het geld kinderen beter maken en dingen uitvinden om ze toch een fijn leven te geven als ze ziek zijn.”
Evi hoopt dat iedereen die dit artikel leest ook kroonkurken bewaart. Die kunnen ingeleverd worden bij de mooi versierde bak bij haar huis, nu dus aan het Hoefbladveld 7 in Doetinchem, want Evi wil nog heel lang doorgaan met deze actie. Hoe meer kroonkurken er ingezameld worden, hoe meer geld er gedoneerd kan worden aan KiKa.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier