Bij de valpreventietraining wordt er acht weken gewerkt aan bewustwording en aanleren van vaardigheden, die de kans op een val verkleinen. Foto: PR

Bij de valpreventietraining wordt er acht weken gewerkt aan bewustwording en aanleren van vaardigheden, die de kans op een val verkleinen. Foto: PR

Sport-ID geeft opnieuw valpreventietraining

Maatschappij

DOETINCHEM - In de Achterhoek is een toename van de vergrijzing te zien en daarnaast blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Om vallen te voorkomen is dan een valpreventietraining zeer zinvol. Sport-ID start daarom ook dit jaar in Doetinchem met zo’n training.

Op dinsdag 4 oktober start een nieuwe valpreventietraining die wordt verzorgd door een buurtsportcoach. Mensen die angst hebben om te vallen of graag handvatten willen om vallen op latere leeftijd te voorkomen, kunnen deelnemen aan deze training. Gedurende acht weken wordt in groepsverband gewerkt aan bewustwording, kennis en vaardigheden rond het voorkomen van een val. Na die acht weken worden de deelnemers begeleid naar structureel beweegaanbod bij een lokale sportaanbieder.
De trainingen worden van 4 oktober tot en met 22 november gegeven in sporthal De Bongerd (10.45-11.45 uur) en gymzaal Houtsmastraat (14.30-15.30 uur). De kosten van de training bedragen 38 euro. Meer info of aanmelden bij buurtsportcoach Leonie Stolk via e-mail: leonie.stolk@sport-id.nl of tel. 06-43163237. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier