Ontdek de voedselbank tijdens de open dag. Foto: PR

Ontdek de voedselbank tijdens de open dag. Foto: PR

Foto PR

Voedselbank Doetinchem opent haar deuren

Maatschappij

DOETINCHEM - De voedselbank is in deze tijd helaas harder nodig dan ooit. Door de alsmaar stijgende kosten wordt het voor steeds meer mensen moeilijker om rond te komen en gaat ook de druk op de voedselbanken alleen maar toenemen. Op zaterdag 24 september, tijdens de Doetinchemse Open Bedrijvendag, opent de Voedselbank van Doetinchem daarom haar deuren om mensen een inkijkje te geven in het werk wat hier wordt gedaan.

Tijdens de open dag kan men kennis maken met de vrijwilligers, het bestuur en de manier van werken. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Peter Bob Peerenboom, voorzitter van de Voedselbank in Doetinchem vertelt: “Wij zamelen voedsel in dat anders verspild zou worden en we delen dat uit aan de armsten in de samenleving. Wie altijd al benieuwd is geweest hoe de voedselbank werkt kan tijdens de open dag komen kijken. Men ziet dan hoeveel werk er verzet wordt om iedere week weer voedselpakketten voor ruim 215 huishoudens klaar te maken. Dat is een heel logistiek proces.”
Op verschillende plekken in de Voedselbank is wat te zien en wordt er iets verteld. Vanzelfsprekend is ook te zien wat er zoal in een wekelijkse pakket aan voedsel zit.
De open dag vindt plaats op zaterdag 24 september a.s. van 10.00 uur tot 15.00 uur op de Edisonstraat 48a op het industrieterrein in de Huet (Doetinchem).
Meer informatie op:


voedselbankdoe-tinchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier