Klimaatburgemeester Caroline Smeets. Foto: PR

Klimaatburgemeester Caroline Smeets. Foto: PR

Klimaatburgemeester Caroline daagt Doetinchemmers uit

Maatschappij

DOETINCHEM - Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november daagt Caroline Smeets, Klimaatburgemeester van Doetinchem, haar plaatsgenoten uit tot een challenge. Haar oproep is om in die week drie duurzame keuzes te maken en deze zes weken vol te houden. Het leuke van deze challenge is volgens Caroline dat je blij wordt van duurzamere keuzes en uiteindelijk ook niet meer anders wil. Haar ervaring is dat je dan verder gaat met duurzamer leven en ze gelooft dat dit voor iedereen geldt. De tip hierbij is om die keuzes zeker zes weken vol te houden, want het kost nu eenmaal tijd om een gewoonte te veranderen.

“Op 28 oktober roep ik mijn plaatsgenoten en online volgers op om drie duurzame keuzes te gaan maken. In de Klimaatweek  zal ik elke dag simpele tips geven in verschillende categorieën die iedereen thuis kan toepassen. Zo heb je genoeg keus en kun je aan de slag met dat wat je leuk vindt”, aldus Caroline Smeets. Ze deelt haar tips via haar YouTube-kanaal, Instagram en website.
De Nationale Klimaatweek is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Consuminderen
Voor de gemeente Doetinchem is Caroline Smeets aangewezen als Klimaatburgemeester. Zij gaat op 31 oktober in gesprek met minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) over het onderwerp ‘consuminderen en besparen’. Eén van de duurzamere keuzes is om minder spullen te kopen. Spullen hebben een behoorlijke impact op het milieu door de energie die het kost voor het verkrijgen van het materiaal en het produceren van het product. Een voor de hand liggende oplossing is om minder te kopen, maar uit eigen ervaring weet Caroline dat het moeilijk is om te consuminderen. Daarom heeft ze de Noodzaakmeter bedacht die haar en nu ook anderen hierbij helpt. Ze geeft gratis advies via e-mail hello@carolinesmeets.com of WhatsApp 06-2289 9963.
Smeets’ YouTube-kanaal heet Green life with a smile, en haar Instagram-kanaal: @greenlifewithasmile.


www.carolinesmeets.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier