Open dag bij Zorgboerderij Slangenburg. Foto: Wilfred Chevalking
Open dag bij Zorgboerderij Slangenburg. Foto: Wilfred Chevalking Wilfred ChevalkingStudio Chevalking

De zorgboerderij van dichtbij

Maatschappij

DOETINCHEM - Zorgboerderijen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorglandschap. Kwetsbare mensen kunnen er ‘op adem komen’, hun ei kwijt, herstellen en hun talenten inzetten om waardevol werk te verrichten. Zo ook in onze regio.

Stichting Zorgboerderij Slangenburg zorgt voor een veilige en vrije omgeving om iedereen op eigen termen en tempo mee te laten draaien in de maatschappij. Hoe ziet dat eruit? Op zaterdag 3 juni organiseren zorgboerderijen, op initiatief van Federatie Landbouw en Zorg, landelijk open dagen. In onze regio doet Stichting Zorgboerderij Slangenburg met z’n sociale onderneming HartWerk B.V. daaraan mee. Iedereen kan een kijkje komen nemen.

Van 10 tot 17 uur openen de deuren op het erf aan Kommendijk 3 in Doetinchem. Zorgwerkers en zorgmedewerkers vertellen je over de groen-, hout- en straatklussen die ze oppakken, laten hun baktalent aan je proeven onder de vlag van sociale ontmoetingsplek Buuls en praten rondom het kampvuur over hoe Natuurkampeerterrein Distelheide ook z’n steentje bijdraagt. Bovendien zijn partners zoals Samen Impact, Staatsbosbeheer en BUHA van de partij.

Maak er een gezellige dag van en kom het liefst op de fiets (ook vanwege beperkte parkeerplekken) genieten van de landelijke omgeving, de bevlogen mensen en vergeet je eigen mini-moestuin niet mee te nemen.


www.zorgboerderijslangenburg.nl

www.hartwerkbv.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier