Kanopphonn Kaemchatuek (rechts). Foto: PR

Kanopphonn Kaemchatuek (rechts). Foto: PR

‘Hete strijd’ tijdens de Gaanderense kermis met Kanopphonn als nieuwe koningin

Maatschappij

GAANDEREN – Kanopphonn Kaemchatuek is de nieuwe koningin van Gaanderen. Afgelopen maandag bij temperaturen van boven de 30 graden schoot zij tijdens de 127ste editie van de Gaanderense Kermis de vogel eraf. Zij neemt het koningszilver over van Rogier Stoltenborg.

Het eerste schot werd gelost door burgemeester Mark Boumans. Verder streden 144 schutters om de koningstitel. Na 589 schoten was het Kanopphonn die de vogel eraf schoot. Samen met haar vriend Jeroen Messink zal zij de scepter zwaaien over Gaanderen en het dorp vertegenwoordigen tijdens diverse concoursen en andere officiële gelegenheden.

Onder luid applaus nam zij alle felicitaties in ontvangst. Erwin Stevens schoot de hals eraf en niet veel later viel de linkervleugel na een treffend schot van Han Siebelink. De rechtervleugel is eraf geschoten door Sjoerd Polman en de staart door Lindsey Tombergen. De partner van Kanopphonn mocht de troostprijs in ontvangst nemen.

Matty Rubenbauer knuppelde de vogel eraf en mag zich een jaar knuppelkoningin van Gaanderen noemen, net zoals vorig jaar. De hals en de rechtervleugel werden er door Kim Kleinhessink eraf geknuppeld. Monique ter Voert knuppelde de linkervleugel eraf en de staart is eraf geknuppeld door Laura Helmink.

Lizzy Anneveldt mag zich jeugdkoningin van Gaanderen noemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier