Alzheimer Trefpunt Doetinchem. Foto: Pexels

Alzheimer Trefpunt Doetinchem. Foto: Pexels

‘Dementie en de Notaris’ als thema bij Alzheimer Trefpunt

Maatschappij

DOETINCHEM - Alzheimer Trefpunt Doetinchem organiseert maandelijkse bijeenkomsten waarbij de gespreksleider van het Trefpunt met een deskundige een thema bespreekt. De bijeenkomsten worden georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Je krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op je vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Daardoor is het Trefpunt ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact.

Iemand met dementie verliest vaak geleidelijk de bekwaamheid om zelf alle beslissingen te nemen. Welke zaken moet je op tijd regelen als je weet dat je straks niet meer in staat bent om dit te doen? Wie mag er dan beslissen over bijvoorbeeld jouw medische behandelingen? Hoe regel je een volmacht of levenstestament? En wat als je partner de diagnose dementie heeft. Mag je dan nog schenkingen doen aan (klein) kinderen? Kun je dan het huis verkopen als je kleiner wilt gaan wonen? Een notaris informeert ons over wet- en regelgeving en zet de verschillende mogelijkheden op een rij.
De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt vindt dinsdag 14 mei plaats bij Streeckgenoot aan Spinbaan 21a. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden via de mail heeft de voorkeur. De primaire doelgroep, mensen met dementie en mantelzorgers hebben voorrang.

Aanmelding via: at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl. Meer informatie vind je hier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant