Matthew McPike (in de blauwe trui) zet een veganistische maaltijd op tafel in de Kerkherberg. Foto: PR

Matthew McPike (in de blauwe trui) zet een veganistische maaltijd op tafel in de Kerkherberg. Foto: PR

Kerkherberg laat gasten veganistisch proeven

Maatschappij

DOETINCHEM - De laatste Kerkherberg in De Wingerd van dit seizoen zal veel gasten een nieuwe ervaring opleveren. Matthew McPike kookt op vrijdag 24 mei een speciale veganistische maaltijd.

Veganistisch eten is iets anders dan de meer bekende vegetarische maaltijd, zonder vlees of (soms) vis. Aan het bereiden van een veganistische maaltijd komen helemaal geen dierlijke producten te pas. Er wordt gekookt zonder melk, eieren, room, kaas, vlees, boter, enz. Wel worden kokosolie, plantaardige margarine/yoghurt, vers fruit, noten enz gebruikt alsmede heel veel verse groenten en kruiden.
Matthew McPike, een zeer ervaren veganistische kok, zal de gasten verrassen met de volle smaak van de groenten en kruiden en laat hen ontdekken dat bijvoorbeeld plantaardige yoghurt, ijs of slagroom erg lekker zijn. Ook zonder dat er dierlijke producten zijn gebruikt kan men heerlijk eten.

De Wingerd is te vinden bij het winkelcentrum de Bongerd op de Huet. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Bij binnenkomst wordt een welkomstdrankje geserveerd en kunnen de gasten alvast gezellig een babbeltje met elkaar maken. Om 18.00 uur start de maaltijd. Er zijn maximaal dertig gasten die in kleine groepen van vier tot maximaal acht personen aan tafel gaan. Daardoor is het makkelijk praten met elkaar. Rond 19.45 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Aanmelden voor deze maaltijd is niet zoals gebruikelijk op maandag (vanwege tweede pinksterdag) maar op dinsdag 21 mei van 09.00 tot 10.30 uur bij Nel Keukenkamp, 06-3958 0120. Wie in de wijken De Huet of Dichteren woont en vervoersproblemen heeft kan vragen om opgehaald te worden. De toegang is 5 euro. Dit kan ter plekke contant worden betaald tijdens het afsluitende kopje koffie of thee.
De Kerkherberg is ook te boeken via het meedoen arrangement. Ook dan moet men zich wel aanmelden bij Nel Keukenkamp, op de aangegeven tijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant