De enthousiaste orkestmuzikanten van een vorige editie van het OGJO. Foto: PR
De enthousiaste orkestmuzikanten van een vorige editie van het OGJO. Foto: PR PR

Jonge muzikanten van Oost Gelders Jeugdorkest beleven samen OGJO: The Experience

za 11 sep 2021, 11:21 Muziek

Regio - Het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO), onder leiding van Henk-Jan Heijnen, houdt zondag 31 oktober een repetitiedag, genaamd  ’OGJO: The Experience’. 

Op deze dag staan samen muziek maken en gezelligheid centraal, binnen wat mogelijk is met in acht neming van de geldende coronamaatregelen. Een jonge, succesvolle Achterhoekse componist neemt de deelnemers mee in één van zijn werken. Daarnaast maken deelnemers alvast kennis met de nieuwe muziek van de editie die in 2022 gepland staat. Deze gezellige dag is ideaal voor nieuwe en oude deelnemers om de OGJO-sfeer te (her)beleven. Deelnemen kost een kleine bijdrage van tien euro, de lunch wordt verzorgd. Aanmelden kan via de website.
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectmatige basis dat jonge muzikanten in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar jaarlijks de kans geeft indrukwekkende showconcerten te verzorgen. Binnen slechts enkele dagen repeteren wordt een divers repertoire ingestudeerd. Elke editie speelt het orkest nieuwe, speciaal voor het OGJO gearrangeerde werken. Regelmatig zoekt de organisatie de samenwerking met jonge talenten in andere podiumkunsten. Wegens de onduidelijkheid omtrent de geldende coronamaatregelen in het najaar bleek de jaarlijkse editie organiseren te onzeker. Na vijftien succesvolle edities in onder meer Ulft, Dinxperlo, Winterswijk en een optreden op de Zwarte Cross biedt het OGJO dit jaar de kans om in coronatijd te blijven musiceren en hun passie uit te oefenen. De voorschriften van het RIVM worden gehanteerd.

ogjo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier