Diana Jones. Foto: PR
Diana Jones. Foto: PR

Amerikaanse singer-songwriters in De Stadswal

za 9 okt 2021, 15:26 Muziek

DOETINCHEM - Twee Amerikaanse topartiesten treden zaterdag 16 oktober op in de Stadswal aan de Burg. van Nispenstraat in Doetinchem: Diana Jones, met in het voorprogramma Arlan Feiles.

Diana Jones is een intense singer-songwriter, die in eigen land wordt vergeleken met Johnny Cash. Ze schreef prachtige donkere liedjes, van duistere murderballads tot plattelands romantiek. Haar murderballad If I had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkers lied Henry Russell’s Last Words recent op.
In de Volkskrant schreef een journalist over “verplichte kost voor liefhebbers van intense bluegrass en antieke country”. Verder tourde Diana Jones al met vele grote artiesten als Janis Ian, Mary Gauthier en Steve Earle.
In september 2020 verscheen haar nieuwe studio album dat Song To A Refugee heet en wat geheel in het teken staat van de verhalen van vluchtelingen op zoek naar een veilig heenkomen. Op dit album krijgt ze medewerking van een aantal prominente muzikale gasten zoals Steve Earle, Richard Thompson en Peggy Seeger.

Indringend
In het voorprogramma van dit concert staat Arlan Feiles. De Amerikaanse singer-songwriter met zijn indringende stemgeluid trad eerder op in Doetinchem tijdens een bijzondere avond over Martin Luther King, een held en voorbeeld van Arlan Feiles. Hij is een spannende mix van topartiesten als John Fullbright, Woody Guthrie, Bob Dylan, met een vleugje Randy Newman.
De avond met Jones en Feiles begint zaterdag 16 oktober bij uitzondering om 19.30 uur. Tickets kosten 17,50 euro (inclusief servicekosten) via de website.


hetnieuwedijkhuis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier