Lads 'n Lassies. Foto: Guido Pelgrim
Lads 'n Lassies. Foto: Guido Pelgrim Guido Pelgrim

Van Corona naar Guinness met Lads ‘n Lassies

Muziek

DOETINCHEM - Na een lange lockdown duikt folkband Lads ’n Lassies weer het theater in met hun eigen pub. De band neemt op zaterdag 13 november aanstaande na een lange periode zonder optredens, het publiek weer mee naar hun theatrale pub tijdens het theaterconcert ‘From Corona to Guinness’ in schouwburg Amphion. Een theaterconcert waarbij op humoristische wijze wordt stilgestaan hoe absurd het afgelopen 1,5 jaar was en hoe fijn het weer is om een avond samen naar de pub- en het theater te kunnen. Doormiddel van diverse Ierse- en Schotse folktraditionals en uptempo modern folk zal het publiek door de band worden getrakteerd op een avond vol ouderwetse gezelligheid en drank.

Naast bekende nummers zal Lads ’n Lassies in deze nieuwe show ook enkele nieuwe nummers ten gehore brengen. En dat is bijzonder, want door de maatregelen kon de band lange tijd niet bij elkaar komen.

Na de winst van Amphion Open waren de Achterhoekers lekker aan de weg aan het timmeren. De band had een volle agenda met theaterconcerten in de regio en had net hun debuutalbum Good Folk! uitgebracht, toen plotseling voor hen- evenals vele anderen in maart 2020 door de Corona maatregelen alles stil viel en optredens geannuleerd moesten worden.

“Dat is natuurlijk zonde, maar wij zijn gelukkig allemaal gezond gebleven en hebben naast de band allemaal een baan of studie, waardoor er voor ons geen grote problemen ontstonden. Wat dat betreft waren de problemen elders op de wereld aanmerkelijk groter en mochten wij niet klagen. Voor ons is het fijn om nu weer op te kunnen treden en samen met het publiek fijne avonden te beleven. Dat hebben wij gemist”.

“Na zo’n lange periode wilden wij echter als band toch met iets nieuws komen. Wij hebben daarom de afgelopen weken de verloren repetitietijd behoorlijk ingehaald en met z’n allen hard gewerkt aan een nieuwe show. Al vonden wij het wel spannend of we na zo’n lange tjid van afwezigheid niet in de vergetelheid waren geraakt bij het publiek”. Aldus Anne-Marie Weber. De actuele zaalbezetting van het theaterconcert op 13 november toont aan dat dit zeker niet het geval is. “De zaal is goed gevuld, maar er zijn nog kaarten” vult Frank Sessink aan.

“Wij hebben er echt enorm veel zin” aldus een enthousiaste Tim Huntink. “Ik heb samen met Patrick een paar weken geleden weer in Amphion mogen staan en het is fantastisch om weer te mogen- en kunnen doen. Wij kijken er daarom met Lads ’n Lassies echt naar uit”. Iets wat volmondig wordt beaamd door de rest van de band. “Niets is er natuurlijk mooier dan een fijne avond vol gezelligheid, muziek en vooruit: Drank”.

De laatste kaarten voor het theaterconcert van Lads ’n Lassies zijn online- en aan de kassa bij Schouwburg Amphion te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier