Tijdens een eerdere editie. Foto: Maurice Hollmann
Tijdens een eerdere editie. Foto: Maurice Hollmann M Hollmann

Festival op 5 en 6 mei in Mark Tennant Plantsoen

Muziek

DOETINCHEM - Dit jaar is het 77 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. We vieren dat we in vrijheid kunnen leven. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Iedere dag zien we de beelden van de oorlog in Oekraïne. Steden gebombardeerd, mensen op de vlucht.

Op 5 mei vieren we na twee jaar weer een bevrijdingsdag. Het bevrijdingsfestival in het Mark Tennant Plantsoen is hierbij een mooie traditie.
“De opbrengst van het festival gaan we gaan we gebruiken om lokale hulpverlenende organisaties te helpen. Want niet altijd alles kan alleen met vrijwilligers gedaan worden. Soms heb je middelen nodig. Voor bijvoorbeeld voedsel of kleding”, aldus de organisatie.
Omdat 5 mei dit jaar op donderdag valt, plakken zij er nog een extra dag bij aan, het bevrijdingspodium staat er namelijk ook op vrijdag 6 mei.
Op 5 mei start het programma om 16.00 uur. Van half 6 tot half 7 trapt Geert Minten met zijn Three of a kind af. Men kan genieten van een ingetogen muzikale bijdrage van diverse klassieke muzikanten, begeleid door de Doetinchemse bandleider en rasmuzikant Wil Nuruwee.
Wil en zijn band zullen vervolgens zanger Bo Saris begeleiden. Een afwisselend programma met live muziek en DJ’s.
Op 6 mei is er een programma van 16.00 tot 23.00 uur. Ideaal dus om na de werkweek elkaar te ontmoeten en bij te praten in het sfeervolle park.
Het programma mag er zijn: Emma Luka, lokaal talent is de eerste live artieste. Om 20.00 uur is het tijd voor Erik Hagelstein en Friends.

Horeca
De horeca in het park wordt zoals vanouds verzorgd door Gringo’s en Kafe Kafe en Zus en Zo. Het publiek vindt er diverse foodtrucks en natuurlijk gelegenheden om een drankje te halen.
De toegang tot het festival is gratis. We hopen dat u bijdraagt aan een mooie opbrengst voor de ondersteunende organisaties door uw gift te doneren of bijvoorbeeld sokken te sponsoren voor de kledingbank.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier