Jazz-O-Matic. Foto: PR
Jazz-O-Matic. Foto: PR PR

‘The World’s Smallest Big Band’ bij Doe Jazz

Muziek

DOETINCHEM - Zondag 8 mei van 14.30 tot 17.00 uur is er een jazzmiddag met de Jazz-O-Matic Five in Hotel-Bistro de Kruisberg in Doetinchem. 

Onder de naam Jazz-O-Matic-Four is deze band al bijna 50 jaar een vaste waarde in het Europese traditionele jazzcircuit. De band is in 1973 opgericht door cornettist Hein Denekamp, die de unieke samenstelling van de band bedacht: cornet, bassaxofoon, piano en drums (later vervangen door de banjo). Vandaag is de band uitgebreid met een vijfde lid: oud-bandlid Ronald Janssen Heijtmajer. Vandaar de naam Jazz-O-Matic-Five.
Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam “The World’s Smallest Big Band” opgeleverd. Op het repertoire staan jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De band is te beluisteren op hun cd’s: “Happy Feet” en “Clap Hands”.
Bezetting: Peter Ivan - cornet; Tom Stuip - banjo/vocals; Hans de Bruijn - piano/vocals; Ad Houtepen - bassax/vocals en Ronald Janssen Heijtmajer - altsax/klarinet.
De entree is tien euro. Info bij Doe Jazz ’81, 0314-324060, 06-40254099,  info@doejazz81.nl.


www.doejazz81.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier