The Same. Foto: Diede Kruid
The Same. Foto: Diede Kruid

The Same lanceert single als voorloper op EP

Muziek

DOETINCHEM - De band stond een maandje geleden nog te shinen in Wim’s Muziekkelder. Niet voor een grote menigte bij een optreden, maar wel een meer dan eervolle en intieme plek en een podium waar de ware liefhebbers al jaren op afkomen. De band liet bij Wim, en in een registratie van Paul van Druten, zien en horen dat ze het predicaat ‘veelbelovend’ meer dan toekomt. Menig kenner en liefhebber uit de kelder van Wim dichten de band een veelbelovende toekomst toe. Trots kondigde de band daar ook haar nieuwe single aan: ‘Home Everywhere’. “Het gaat over het gevoel dat je overal thuis kan zijn”, laat de band weten. “Zonder gebonden te zijn aan allerlei materiële zaken neemt het leven je mee van plek naar plek. Want wat heb je nog meer nodig dan de muziek die meereist in je hoofd?” De zin ‘I’ll take my music with me in my head’ zegt alles. De muziek in hun hoofden delen ze echter graag met muziekliefhebbers.

Door Henri Walterbos

‘Home Everywhere’ is een vrolijke, aanstekelijke uptempo track, met een fijne samenzang van Vera Wellink (gitaar) en bassist Simon van der Meer. Tegelijkertijd vormen de coupletten met de wat duistere ondertonen een interessant contrast met de helderheid van de refreinen. Door de toevoeging van de altviool van Marije Helder en melodica krijgt de track een akoestisch en melancholisch folky karakter.

The Same is een sympathieke folkpopband uit Doetinchem, met naast Vera Wellink en Simon van der Meer, Ruben Isarin (toetsen, gitaar, melodica) en Simon Van Hulst (drums en zang). Met een gezonde ‘do it yourself-mentaliteit’ lanceerden ze in 2021 hun debuutalbum ‘Some Perfect Sense’. De daarvan afkomstige single ‘Marylou’ kreeg veel airplay bij Radio Gelderland. Met TJamp Records werkten ze aan hun nieuwe EP ‘Discover’ die in juli 2022 zal verschijnen. ‘Home everywhere’ is het meer dan een fijn voorproefje en lekkermakertje.

De muziek van The Same is ontstaan uit liefde voor songwriters uit de seventies. Vrolijke, pakkende liedjes met een melancholische twist, maar niets van hetzelfde, al doet de bandnaam anders vermoeden. “Het debuutalbum dat in eigen beheer werd uitgebracht wordt gekenmerkt door fraaie samenzang en goed gedoseerde mix van diverse stijlen,” zo kopte Muziscene na de release ervan, dus niet voor niets dat Achterhoekse muziekliefhebbers reikhalzend uitkijken naar de EP. Wat hen betreft volgt de rest van Nederland snel.

www.the-same.nl
Facebook: The Same
Instagram: thesamedoetinchemAdvertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier