Orkest.
Orkest. PR

Achterhoeks Muziekfestival

Muziek

DOETINCHEM – Op zondag 22 mei vindt voor de 17e keer het jeugdorkestenfestival plaats. Vanaf dit jaar in een nieuw jasje, met een nieuwe naam: het Achterhoeks Muziekfestival! Tijdens dit festival presenteren b- en c-orkesten uit Oost-Gelderland en daarbuiten zich aan elkaar en aan het publiek. 

Het festival vindt in 2022 plaats in de akoestisch mooie Bizetzaal van Amphion Muziekschool in Doetinchem, het jaar erop in Boogie Woogie in Winterswijk.
Opleidingsorkesten, jeugdorkesten, jeugdensembles en jeugdslagwerkgroepen, er doen allerlei orkesten mee. De c-orkesten zijn de basis orkesten en in de b-orkesten de gevorderden orkesten.
Voor het gevorderden-orkest met de beste muzikale prestatie, stelt Amphion een wisseltrofee beschikbaar. Dit bronzen beeld is van kunstenaar Casper ten Heerdt.
Voor het beste beginnend orkest, is er ook een wisseltrofee met de titel “Ik geef je vleugels”. Dit beeldje is gemaakt door kunstenaar Jozef Kemperman.
Met ingang van dit jaar is er ook een originaliteitsprijs voor het orkest met de meest originele presentatie. Elk orkest ontvangt na afloop een geschreven beoordeling van de jury, bestaande uit twee musici, én een aardige attentie.
Dit jaar is het thema ‘Victorie!’. De orkesten verrassen het publiek met een originele aankondiging en/of presentatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier