Lain Barbier.
Lain Barbier. Peter van Amersfoort Fotografie

‘De beste strot van Nederland’ geëerd in Mark Tennant Plantsoen tijdens DjazzVibes

Muziek

DOETINCHEM - ‘De beste strot van Nederland’, zo wordt Rick DeVito vaak omschreven door talentscout Henkjan Smits. Maar Rick is meer dan zijn soulvolle stem, het was zijn energieke performance en natuurlijk zijn repertoire, met The Frog en solo.  

“Rick is niet te kopiëren”, stelt Erwin van Remmen van de tribute-band Back to DeVito. “Wij geven onze eigen draai aan zijn nummers, maar het is voor ons wel een eerbetoon aan één van de grootste funkzangers van Nederland.
Rick ontdekt zijn stem in de jaren ‘70, als hij samen met gitarist Age Kat een bandje opricht. Begin jaren ‘80 boekt de band als The Frog grote live-successen in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Als The Frog stopt, gaat Rick solo verder en zijn discografie telt 9 albums. Vanaf 2015 gaat de zanger het rustiger aan doen en hij verhuist naar Ibiza, waar hij op 26 juni 2018 overlijdt.
Op dat moment is Van Remmen al bezig met het vormen van Back to DeVito, dat doet hij overigens met de zegen van de zanger zelf, die tijdens een gesprek in 2016 de optie open laat om zelf een keer mee te zingen. Helaas is het daar nooit van gekomen.
Lain Barbier wordt bereid gevonden om in de voetsporen van Rick DeVito te treden en samen met Van Remmen en de andere muzikanten heeft hij de afgelopen jaren hard gewerkt om het repertoire van The Frog en DeVito solo eigen te maken. En dat is vanaf nu live te zien op het podium! Geniet weer van We Got Love, Tower Of Babylon, Eva en Two Together met Back To DeVito.

De band speelt 25 juni op DjazzVibes in Doetinchem - Mark Tennant plantsoen.

Back To Devito is: Lain Barbier: Lead vocals Erwin van Remmen: Drums Paul Beyerinck: Bas Guus van de Mond: Gitaar Robert Brands: Toetsen Ans Tolkamp: Backing Vocals Karen Everaarts: Backing Vocals Martin Hiddink: Trompet Harmen Jan Teule: Tenorsax Paul Rademaker: Trombone Raymond Ubbink: Percussion / Backing Vocals

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant