Yentl Flavour. Foto: PR
Yentl Flavour. Foto: PR PR

Concerten van trio en harpiste en expositie in kerk

Muziek

DOETINCHEM  - Harpiste Judith Baakman geeft een lunchconcert op dinsdag 19 juli van 12.00 tot 13.00 uur in de Catharinakerk.

Ze laat het publiek kennismaken met verschillende soorten harpen. Ze brengt een pedaalharp, een Keltische harp en een draagbare harp mee. Op deze harpen laat ze verschillende muziekstijlen horen: klassiek, Keltisch, Zuid-Amerikaans en meditatieve muziek.
Naast het geven van concerten heeft Judith in 2013 haar opleiding voor harptherapeute afgerond aan het International Harp Therapy Program. In datzelfde jaar ging nog een lang gekoesterde wens in vervulling en opende ze de deuren van haar eigen Harpstudio Harppiness waar ze onder meer harplessen en workshops geeft. Entree is vijf euro.
Het vrijdagavondconcert op 22 juli van 20.00 tot 21.00 uur in de Driekoningenkapel is van het trio Yentl Flavour uit Zutphen. Naast de concerten afgelopen jaar door het land ontstond er rondom teksten van schrijfster en oorlogsslachtoffer Etty Hillesum een voorstelling. In de Driekoningenkapel brengt het trio een variatie aan Jiddische liederen, Klezmer, Folk, Ierse instrumentals en klassieke titels. Ook steeds meer eigen werk, in de vorm van liederen en instrumentals, maakt deel uit van een inmiddels breed en gevarieerd repertoire. Ook in Doetinchem zullen poëtische liederen zich afwisselen met vrolijke up-tempo instrumentals en af en toe klinkt een aangrijpend lied.
Het trio bestaat deze avond uit: Anne Maria Roos (zang), Lizelore Molier (viool) en Albert van der Heiden (gitaar). Entree vijf euro.
De expositie in de Catharinakerk is te zien op dinsdag, vrijdag en zaterdag (19 tot en met 23 juli) van 13.00 tot 15.00 uur. Joop Klein Goldewijk maakt olieverfschilderijen. Zijn stijl is abstract en kleurrijk met een creatieve verbeeldingskracht. Joop schildert in principe zonder voorbeeld naar eigen fantasie, soms geïnspireerd door mythologische figuren.

Het zomerprogramma van Catharina Cultureel ligt in het portaal van de Catharinakerk aan het Simonsplein en is gratis mee te nemen.


www.catharinacultureel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier