Evander Eijsink. Foto: Claudine Grin
Evander Eijsink. Foto: Claudine Grin Claudine Grin Photography

Lunchconcert van jonge pianist in Catharinakerk

Muziek

DOETINCHEM - Evander Eijsink geeft op dinsdag 26 juli van 12.00 tot 13.00 uur een lunchconcert in de Catharinakerk. Entree is vijf euro.

Eijsink (2008) raakte op jonge leeftijd (2012) al in de ban van de piano, en bleek een natuurtalent. Zijn passie en toewijding hebben hem inmiddels vele concerten, concoursen en master- classes opgeleverd in zowel binnen- als buitenland.
In 2014 won hij al de eerste prijs op het Haydn Muziekfestival in Groningen, waarna hij in rap tempo ook prijzen in de wacht sleepte bij de finale van het YPF Junior Concours in Amsterdam (2015), Junior Prinses Christinaconcours (2016), De Muziek- wedstrijd (2020) en ontving hij de eerste prijs bij het Steinway pianoconcours (2016) in Amsterdam. In 2017 won hij de finale van de Vitezslav Novak Piano Competition in Tsjechië en nam de Talentprijs Overijssel in ontvangst.

Op vrijdag 29 juli is er een concert van 20.00 tot 21.00 uur in de Driekoningenkapel. The Ground of Music bestaat uit: Quintijn Hoogenboom, klavecimbel, Franke Hoogerkamp, viola da gamba en blokfluiten, Peter Schrier, viool. De drie musici spelen barokmuziek met passie. Zij bespelen authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Duitse en Franse componisten uit de barokperiode staan op het programma. De viola da gamba wordt in dit programma niet als basso continuo-instrument gebruikt, maar steeds als solo-instrument, naast de viool.
Dat is bij het eerste stuk van het programma al direct te horen: de viool en de gamba beginnen samen en voeren een levendige dialoog in iets verschillende gemoedstoestanden. Even later krijgen ze opbouwende ondersteuning van de basso continuo partij, die door het klavecimbel wordt gespeeld. Uiteindelijk vinden de drie elkaar in een echt trio.
Tina Baas exposeert in de Catharinakerk op dinsdag, vrijdag en zaterdag (26 tot en met 30 juli) van 13.00 tot 15.00 uur.
Tina Baas’ schilderijen vallen op omdat ze intens en kleurrijk zijn. Ze gebruikt voornamelijk olie- en acrylverf en werkt bij voorkeur met kubistische vormen met hier en daar een ‘vleugje’ Picasso.
Het zomerprogramma van Catharina Cultureel ligt in het portaal van de Catharinakerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier